Rulada elvetiana de ciocolata cu crema de lamaie si fulgi de cocos

Postat de RuxyRux in Dulciuri
5 Apr 2016 | 7063 vizualizari
Rulada elvetiana de ciocolata cu crema de lamaie si fulgi de cocos

Pentru voi bucatarasi dragalasi, pentru bucataras.ro...cu multumiri pentru premiul minunat!  Va astept la o cafea cu prajituri si povesti de suflet pe indelete!  Swissroll si cafea! :x :x :x  o prajiiii cu un blat minunat de bun, o crema incredibil de delicioasa...si-o glazura ciocolatoasa peste poate....un desert deosebit ce merita probat ! :x

Ingrediente

Blat:

  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 100 gr. zahar brun
  • vanilie
  • 80 gr. faina patiserie
  • 40 gr. cacao
  • 2 linguri pline de lapte fierbinte

Crema de lamaie( pentru aceasta prajitura aveti nevoie doar de jumatate din cantitati, eu am facut mai multa pentru a umple si niste biscuiti):

  • 4 oua
  • 550 ml lapte dulce
  • 150 gr. zahar
  • vanilie
  • 50 gr. faina
  • 30 gr. amidon
  • zeama si coaja de la 2 lamai
  • 125 gr. unt

Glazura:

  • 70 gr. unt
  • 80 gr. ciocolata neagra( 75%)
  • 80 gr. ciocolata cu lapte
  • fulgi de cocos

Mod de preparare

 

Crema:  Ouale, vanilia, zaharul, se amesteca cu un tel, se adauga faina, amidonul si 100 ml lapte rece din total, se omogenizeaza bine. Restul de lapte se infierbanta si in el se toarna compozitia cu ou. Se amesteca vartos, va incepe sa se lege ca o ciulama mai grosuta,  avem grija sa  fiarba usor la foc mic,  doua trei minute, amestecand  continuu, apoi se trage vasul de pe foc , se pune untul si apoi zeama si coaja de lamaie. Se mixeaza, se acopera cu o folie si se da la rece.

Prepararea blatului: Am mixat ouale 1 minut cu praful de sare, apoi am adaugat zaharul si vanilia si am mixat pana am obtinut o compozitie cremoasa (in jur de 3 minute), am adaugat pe rand cacaoa, faina si la final laptele fierbinte.

Am uns o foaie de copt cu unt si am turnat compozitia, am nivelat-o cu o spatula, am copt blatul timp de 12 minute la 180 de grade.

Cand am scos blatul, l-am asezat cu tot cu pergament pe un servet curat de bucatarie udat cu apa rece si bine stors.

Am rulat usor, ajutandu-ma de pergament dar si de servetul ud. Am desfacut usor blatul la forma initiala si am pus crema, am rulat la loc rulada.

Glazura: Se pune pe foc untul, intr-un ibricel, se tine pana se topeste usor, apoi in el se topeste ciocolata, se toarna peste rulada, se tine putin la rece, se  scoate apoi si se presara fulgii de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada elvetiana de ciocolata cu crema de lamaie si fulgi de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (40)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Reteta de preparare a papanasilor cu amestec de branza si pesmet

Postat de merisor67

Reteta de preparare a papanasilor cu amestec de branza si pesmet

Reteta de preparare a papanasilor Sfaramam branza sarata si o amestecam cu branza proaspata. Adaugam ouale, zaharul, coaja de lamaie, zaharul vanilat si presaram bicarbonatul pe intreaga...

Citeste continuarea

Biscuiti rustici umpluti cu mere

Postat de Ksenya

Biscuiti rustici  umpluti cu mere

Se face un aluat  din faina proaspat cernuta, se adauga zaharul, zaharul vanilat si praful de copt, apoi oul bătut  și la final untul rece  taiat în bucăți mici. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.04.2016, 21:44
Fiind o prăjitură indecent de bună, mă cam mir că ţi-au dat voie cu ea pe site propun să o încercăm după post, mă ofer eu drept cobai, căci dacă eu nu păţesc nimic după 7 porţii, înseamnă că au voie şi ceilalţi câte o jumătate de felie. E echitabil, nu? )
la 05.04.2016, 21:47
Vai Padre )))))))))))))))))) Indecenta cu adevarat.....buuuuna de te lingi pe degete....pe toate ....Multumesc de vizita si de aprecieri....si sper ca int-o zi sa poti gusta nu numai virtual!
la 05.04.2016, 21:49
D-apăi tu speri, eu sunt convins, căci aşa cum am gustat şi altele, pe teren neutru, voi gusta şi la faţa locului, să văd eu ce sămânţă foloseşti de ies aşa bune. )
la 05.04.2016, 21:51
Delicioasa!!!!!
la 05.04.2016, 21:52
Ciocolata si lamaie, pe ambele le ador!

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking