Ingrediente
- Pentru clătite:
- 500 grame făină albă
- 500 ml apă minerală
- 6 linguri de ulei de floarea soarelui
- 4-5 linguri de zahăr tos
- 2 plicuri de vanilie
- 1 praf de sare
- 1 praf de bicarbonat de sodiu
- ulei pentru prăjit clătitele
- Pentru decor și umplut:
- 1 borcan de dulceață de gutui
- 4-5 linguri de peltea de gutui
Mod de preparare
Se fac clătitele dintr-un aluat consistent pentru clătite, ca o smântână groasă.
În funcție de dimensiunile tigăii de făcut clătite, se face un pătrat din carton.
După ce s-au prăjit toate clătitele și s-au răcorit puțin (se poate începe imediat cu primele clătite făcute, care s-au răcit deja) se așează pătratul de carton pe clătită și se croiește după această formă, folosind un cuțit foarte bine ascuțit. Se mai decupează un pătrat la aceeași dimensiune și apoi se așează primul pătrat de clătită pe platou, se unge cu dulceață și se acoperă cu celălalt pătrat, de aceeași dimensiune.
Pentru a da forma piramidei de la început, se taie/micșorează pătratul de carton de jur împrejur cu 1-1,5 milimetri, după care se taie încă două pătrate de clătite, se unge și se suprapun corect peste celelalte pătrate.
Se procedează la fel, decupând/micșorând mereu laturile pătratului de carton cu 1-1,5mm și croind câte două clătite după această dimensiune. Pătratele de clătite, care sunt din ce în ce mai mici, se ung și se suprapun până în vărful piramidei, care nu trebuie să fie ascuțit, ci plat, pentru ca acolo să puneți un element de decor (în cazul de față, a fost o linguriță de peltea, transparentă și strălucitoare ca o piatră de rubin).
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert piramida din clatite de post, cu dulceata si peltea de gutui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (36)
|