Cornuri Bratislava

Postat de rocsi_1612 in Dulciuri
13 Mai 2014 | 16912 vizualizari
Cornuri Bratislava

Am vazut aceste cornuri la foarte multi bucatarasi, am salivat la ele pana le-am pregatit si eu. Sunt extrem, dar extrem de pufoase si delicioase, asa ca vi le recomand.

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 600 gr faina
  • 200 ml lapte
  • 200 gr unt
  • 2 oua
  • 20 gr drojdie
  • 30 gr zahar pudra
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • un praf de sare

Umplutura:

  • 130 gr nuca macinata
  • 2 linguri crema de ciocolata
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura cacao
  • coaja rasa de lamaie
  • 100 ml frisca lichida

1 ou pentru uns

Mod de preparare

Aluatul:
Laptele il punem pe foc pana devine caldut, apoi adaugam drojdia, amestecam si lasam 5 minute sa dospeasca.
Untul il topim apoi il lasam sa se raceasca.
Intr-un bol turnam faina, adaugam zaharul, ouale, sarea, untul, coaja rasa de lamaie si zaharul cu pastai de vanilie.
Framantam, iar treptat incorporam amestecul de lapte cu drojdie.
Vom obtine un aluat foarte elastic si nelipicios, insa eu am mai adaugam doua linguri de faina pentru ca era putin lipicios dupa ce am pus tot laptele.
Il dam la rece cat pregatim umplutura.

Umplutura:
Intr-un castron punem toate ingredientele si le amestecam usor pana devin o pasta.

Aluatul il scoatem de la frigider si il impartim in 35 de bucatele micute.
Luam fiecare bila in parte, intindem o foaie subtirica sub forma dreptunghiulara cu capetele rotunjite, punem umplutura si o intindem.
Le rulam usor, le dam forma de potcoava apoi le asezam intr-o tava tapetat cu hartie de copt lasand putin spatiu intre ele.

Separam oul, le ungem intai cu galbenus, lasam sa se usuce putin, apoi cu albusul batut spuma.
Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumenesc frumos.

Cand sunt gata le scotem sa se racoreasca, apoi le acoperim cu folie alimentara sa se pastreze fragede.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri Bratislava" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (54)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cornuri Bratislava

Postat de mirela0911

Desert cornuri Bratislava

Intr-un vas larg, se cerne faina. Se face o gaura in mijloc si se pune drojdia zdrobita. Se pune putin zahar si putin lapte caldut si se lasa putin sa dospeasca. Intre timp, restul de lapte se...

Citeste continuarea

Cornuri Bratislava (cu umplutura de mac si nuca)

Postat de Valclaudia

Cornuri Bratislava (cu umplutura de mac si nuca)

Cernem faina intr-un bol incapator, facem o groapa la mijloc. Punem sarea si drojdia in groapa formata, adaugam zaharul si turnam laptele caldut. Lasam 5 minute,apoi acoperim amestecul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.05.2014, 09:30
ce reusite sunt
la 13.05.2014, 09:34
da sunt foarte bune aceste cornuri , si eu le-am facut
la 13.05.2014, 09:36
Delicioase! Si eu le-am facut si cu siguranta am sa le refac.
la 13.05.2014, 09:37
vreau!! arata minunat!
la 13.05.2014, 09:39
bune bune

Vezi toate comentariile (54)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking