Cornuri Bratislava

Postat de Valclaudia in Dulciuri
6 Iul 2014 | 4289 vizualizari
Cornuri Bratislava

le-a venit in sfarsit randul,ca prea am salivat la fiecare postare de-a voastra.... ;)

Ingrediente

  • Umplutura:
  • 250 gr. nuca macinata
  • 50 gr. stafide
  • 1 sticluta esenta de rom
  • 1/2 lingura pudra din coaja de portocala confiata
  • 150 gr. zahar tos
  • 75 ml apa
  • 75 ml lapte
  • Aluat:
  • 600 gr. faina alba proaspat cernuta
  • a pachet de unt
  • 200 ml lapte caldut
  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • 1 pachetel de drojdie proaspata
  • 2 linguri zahar
  • In plus:
  • 1 ou
  • 2 linguri zahar colorat

Mod de preparare

Amestecam drojdia cu laptele caldut, praful de sare si zaharul. Lasam sa se umfle putin (10 minute), apoi adaugam ouale, untul la temperatura camerei si faina.

Framantam, obtinem un aluat elastic si nelipicios pe care-l vom da pentru aproximativ 20 minute la rece.

Pentru umplutura amestecam apa cu laptele intr-o craticioara la foc mic, adaugam zaharul, amestecam pana se topeste complet,dam craticioara deoparte de pe foc, punem esenta de rom, pudra de portocala confiata iar la final nuca macinata. Lasam sa se raceasca complet.

Scoatem aluatul de la rece, il impartim in mingiute aprox. egale, fiecare mingiuta cantarind intre de 30-40 grame.

Pe masa infainata de lucru intindem cu sucitoarea cate o mingiuta, astfel incat sa-i dam forma ovala.

Punem cate o lingura de umplutura, o intindem la baza aluatului, rulam cornurile, le dam forma de "U", le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu ou batut, presaram zahar colorat si introducem tava in cuptorul preincalzit.

Coacem cornurile la 175 grade pana se rumenesc frumos.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri Bratislava" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cornuri Bratislava

Postat de mirela0911

Desert cornuri Bratislava

Intr-un vas larg, se cerne faina. Se face o gaura in mijloc si se pune drojdia zdrobita. Se pune putin zahar si putin lapte caldut si se lasa putin sa dospeasca. Intre timp, restul de lapte se...

Citeste continuarea

Cornuri Bratislava (cu umplutura de mac si nuca)

Postat de Valclaudia

Cornuri Bratislava (cu umplutura de mac si nuca)

Cernem faina intr-un bol incapator, facem o groapa la mijloc. Punem sarea si drojdia in groapa formata, adaugam zaharul si turnam laptele caldut. Lasam 5 minute,apoi acoperim amestecul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.07.2014, 16:05
Super ti-au iesit!
la 06.07.2014, 16:22
Ar fi fost bun alaturi de cafea!
la 06.07.2014, 16:24
Le-ai prestat! Ce frumoase sunt!
la 06.07.2014, 16:30
la 06.07.2014, 16:44
Ce pofte Dom´le)

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking