Cornuri Bratislava (cu umplutura de mac si nuca)

Postat de Valclaudia in Dulciuri
5 Sep 2015 | 5872 vizualizari
Cornuri Bratislava (cu umplutura de mac si nuca)

Ingrediente

Aluatul:

  • 600 g faina alba proaspat cernuta
  • 2 oua mari de casa
  • 200 g unt gras (85% grasime) la temperatura camerei
  • 70 g zahar pudra
  • 200 ml lapte caldut
  • 1 plic drojdie uscata
  • un praf de sare

Umplutura de mac:

  • 1 plic de umplutura de mac, 250 gr. de la Profi
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 70 ml lapte rece

Umplutura de nuca:

  • 1 plic umplutura de nuca,250 gr.de la Profi
  • 70 ml lapte rece
  • o mana de stafide inmuiate in 10 ml esenta de rom

Pentru uns:

  • 1 ou mare de casa

Mod de preparare

Cernem faina intr-un bol incapator, facem o groapa la mijloc.

Punem sarea si drojdia in groapa formata, adaugam zaharul si turnam laptele caldut.

Lasam 5 minute,apoi acoperim amestecul lichid cu faina,impingand cu mana faina dinspre margini spre centrul vasului.

Ne apucam de framantat, adaugam ouale si untul la temperatura camerei, chiar usor topit.

Framantam pana obtinem un aluat elastic,nelipicios.

Acoperim bolul cu un prosop curat de bucatarie si lasam aluatul la dospit pana isi tripleaza volumul, cca 90 minute a durat la mine.

Intre timp preparam umpluturile:

-intr-un bol turnam amestecul de mac din plic+zaharul vanilat+laptele rece

-in alt bol turnam amestecul de nuca din plic+stafidele hidratate in esenta de rom+laptele rece

Pentru a sti cu ce sunt umplute cornurile, eu am lasat cate 1 lingura de mac si una de nuca deoparte (in stare uscata, cum erau in plic) pentru a decora cornurile cu ele.

Dupa ce aluatul si-a triplat volumul am preincalzit cuptorul la 185 grade.

Am tapetat tavile cu hartie de copt.

Aluatul l-am impartit in 40 mingiute de marimea unei mingiute de ping-pong (mingiutele de aluat au cantarit fiecare in parte intre 30-40 gr.)

Am intins fiecare bucatica de aluat in forma ovala, vezi foto, apoi am uns suprafata centrala cu un strat generos de umplutura.

Am rulat cornurile si le-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt, lasand loc intre ele pentru ca vor creste destul de mult in timpul coptului.

Am separat albusul de galbenus, am batut mai intai galbenusul cu furculita si am uns toate cornurile cu galbenus,lasandu-le apoi la uscat pentru 10 minute in tavi.

Albusul l-am batut usor cu furculita si peste stratul de galbenus am uns un strat de albus pentru luciu.

Cornurile au fost apoi decorate cu mac si nuca si date la cuptor pentru 35 minute la 175 grade, pana s-au umflat si rumenit ademenitor...

Nu mai vorbesc de mirosul care a invaluit intreaga casa... ( nici nu erau coapte cornurile si toti membrii familiei erau deja prezenti in bucatarie! :)) )

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri Bratislava (cu umplutura de mac si nuca)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Retete similare

Cornuri de Bratislava (Pozsonyi Kifli)

Postat de Sim0naWorld

Cornuri de Bratislava (Pozsonyi Kifli)

Mai intai am pregatit aluatul: laptele l-am incalzit usor, apoi am pus drojdia in el, lasand la dospit pentru vre-o 5 minute. Untul l-am topit si l-am lasat sa se raceasca. Intr-un bol am...

Citeste continuarea

Cornuri de Bratislava

Postat de andaoana

Cornuri de Bratislava

Incalzim  laptele si dizolvam drojdia in el. Lasam  la dospit 5 minute. Intr-un bol punem faina , ouale , zaharul , sarea si untul topit. Adaugam laptele cu drojdia si framantam pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.09.2015, 19:51
Iau si eu un cornulet?
la 05.09.2015, 19:52
Cu drag,Aletta!
la 05.09.2015, 19:58
Cred ca au fost tare bune
la 05.09.2015, 20:00
incredibil de pufoase si aromate,Mena
la 05.09.2015, 20:24
tare delicioase

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking