Cornuri de Bratislava

Postat de andaoana in Dulciuri
4 Iun 2014 | 6115 vizualizari
Cornuri de Bratislava

M-am gandit ca vi s-a facut dor de niste cornuri foarte bune by Gaby . Nu am apucat sa fac poze din timpul prepararari pentru ca am avut un ajutor de nadejde si foarte priceput :)

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 600 gr faina
  • 30 gr zahar
  • 20 gr drojdie
  • 200 ml lapte
  • 200 gr unt
  • sare
  • 2 oua
  • Pentru umplutura
  • 200 gr nuca macinata
  • 150 gr zahar pudra
  • 100 ml apa
  • sau
  • 200 gr mac
  • 150 gr zahar pudra
  • 100 ml apa
  • · un ou pentru uns
  • sau
  • · Rahat (200 gr )taiat cubulete
  • Extra:
  • · 1 ou

Mod de preparare

Incalzim  laptele si dizolvam drojdia in el. Lasam  la dospit 5 minute. Intr-un bol punem faina , ouale , zaharul , sarea si untul topit. Adaugam laptele cu drojdia si framantam pana obtinem un aluat elastic. Acoperim aluatul cu un prosop sau folie de platic si il punem la frigider.

Pregatim umplutura la alegere :

Daca doriti cu mac si/ sau nuca atunci trebuie sa preparam un sirop din 100 ml lapte +150 gr zahar pe care il lasam la fiert pentru 2 minute si turnam peste nuca/ macul macinate.Amestecam cu o lingura .

Daca doriti rahat atunci trebuie taiat cubulete sau felii mici si subtiri .

Din aluatul scos de la frigider facem 32-35 bile , pe care le intindem una cate una cu sucitorul . Punem pe ele cate o lingura de umplutura si rulam aluatul. II dam forma dorita si asezam in tava tapetata cu hartie lasand spatiu intre ele .

 Incalzim cuptorul la 180 grade si batem galbenusul de  la un ou. Cu ajutorul unei pensule ungem fiecare cornulet in parte . Lasam sa se usuce galbenusul iar innainte de a le pune in cuptor le dam cu albusul batut spuma .

 In cuptor trebuie sa stea pana se rumenesc frumos , cam 15-20 minute. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri de Bratislava" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert cornuri Bratislava

Postat de mirela0911

Desert cornuri Bratislava

Intr-un vas larg, se cerne faina. Se face o gaura in mijloc si se pune drojdia zdrobita. Se pune putin zahar si putin lapte caldut si se lasa putin sa dospeasca. Intre timp, restul de lapte se...

Citeste continuarea

Cornuri Bratislava (cu umplutura de mac si nuca)

Postat de Valclaudia

Cornuri Bratislava (cu umplutura de mac si nuca)

Cernem faina intr-un bol incapator, facem o groapa la mijloc. Punem sarea si drojdia in groapa formata, adaugam zaharul si turnam laptele caldut. Lasam 5 minute,apoi acoperim amestecul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.06.2014, 13:00
la 04.06.2014, 13:08
Foarte faine!
la 04.06.2014, 13:20
la 04.06.2014, 13:20
la 04.06.2014, 13:44
Foarte bune!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking