Cornuri Bratislava

Postat de caroline in Dulciuri
2 Mai 2014 | 6220 vizualizari
Cornuri Bratislava

Datorita cuptorului nu am obtinut aspectul minunat al acestor cornuri dar va pot asigura ca gustul este : DIVIN ! E tot ce poti cere de la un corn : bun,pufos... Merita incercate >:D

Ingrediente

  • 550 gr faina alba tip '00'
  • 30 gr zahar pudra
  • 1 plic drojdie uscata
  • 200 ml lapte
  • 200 gr unt
  • sare
  • 2 oua

Pentru umplutura:

  • 200 gr nuca macinata
  • coaja rasa de portocale
  • 150 gr zahar vanilat
  • 150 ml apa

1 ou pentru uns

Mod de preparare

Punem la incalzit laptele si adaugam drojdia ( laptele trebuie sa fie caldut NU fierbinte). Lasam 5 minute la dospit .

Intr-un bol punem faina cernuta,ouale,zaharul,untul topit si racit si un praf de sare.

Adaugam laptele si incepem sa framantam .

Trebuie sa obtinem un aluat elastic si nelipicios.Acoperim bolul cu folie de plastic ( optional) si dam la frigider.

Intre timp preparam umplutura.

Punem nuca intr-un bol impreuna cu coaja rasa de portocala.

Separat preparam un sirop din zahar si apa ,lasam sa fiarba 2 minute si il amestecam cu nuca.

Scoatem aluatul din frigider si il impartim modeland bilute.

Cu ajutorul unui sucitor, intindem fiecare bila.Punem din compozitia de nuca in mijloc si rulam intorcand usor la capete.

Ungem cornurile cu galbenus si lasam sa se usuce.Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Incalzim cuptorul la 180 grade.Inainte de a pune tava la cuptor ungem cornurile cu albus.

Le lasam pana se auresc frumos la suprafata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri Bratislava" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cornuri Bratislava

Postat de mirela0911

Desert cornuri Bratislava

Intr-un vas larg, se cerne faina. Se face o gaura in mijloc si se pune drojdia zdrobita. Se pune putin zahar si putin lapte caldut si se lasa putin sa dospeasca. Intre timp, restul de lapte se...

Citeste continuarea

Cornuri Bratislava (cu umplutura de mac si nuca)

Postat de Valclaudia

Cornuri Bratislava (cu umplutura de mac si nuca)

Cernem faina intr-un bol incapator, facem o groapa la mijloc. Punem sarea si drojdia in groapa formata, adaugam zaharul si turnam laptele caldut. Lasam 5 minute,apoi acoperim amestecul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.05.2014, 22:33
bune bune
la 02.05.2014, 22:35
la 02.05.2014, 22:35
Ba sunt foarte frumoase!!!
la 02.05.2014, 22:37
arata super bravo
la 02.05.2014, 22:39

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking