Rulada "Padurea Neagra"

Postat de lilik in Prajituri
30 Iun 2011 | 8779 vizualizari
Rulada "Padurea Neagra"

am tot vazut pe la fete tort "Padurea Neagra" si am zis sa fac si eu,dar cand am intrat in bucatarie a iesit....o rulada...o voi repeta cat de curand caci este un deliciu...

Ingrediente

  • PT BLAT:
  • 3 oua
  • 60 gr faina
  • 1-2 linguri cacao
  • 90 gr zahar
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • PT UMPLUTURA:
  • 200 ml frisca lichida
  • 400 gr cirese(visine) proaspete
  • 1 paharel brandy
  • 5-6 linguri de apa
  • 3 linguri de zahar
  • PT DECOR:
  • 50 gr ciocolata
  • 50 ml frisca lichida
  • cateva cirese(visine)

Mod de preparare

Prepararea blatului:

Separam ouale si batem albusurile spuma cu zaharul,apoi cand stau bat pune galbenusurile pe rand,iar la sfarsit incorporam cu o lingura de lemn faina,cacao si praful de copt.

Compozitia obtinuta o punem in tava de la cuptor tapetata cu hartie de copt si o nivelam,apoi dam la cuptorul incins la 180° timp de 10 minute circa(depinde de cuptor eu zic sa controlati mai devreme).

Cand e gata  desfacem de pe hartie si rulam intr-un prosop curat.lasam sa se raceasca.

Pregatim umplutura:

spalam ciresele si le scoatem samburii apoi le punem cu zaharul si apa intr-o craticioara pe foc mic.lasam sa fiarba 10 minute,apoi punem paharelul cu brandy si mai lasam 1-2 minute,apoi dam deoparte la racit.

Cand blatul si ciresele sunt reci putem asambla rulada:

Desfacem blatul si cu siropul de la cirese il umezim pe toata suprafata,apoi intindem ciresele uniform pe suprafata.Dupa ce am facut acest lucru batem frisca cu putina vanilie(f putina),apoi o intindem peste cirese si rulam usor sa nu dea pe-afara.

Pregatim glazura:

Punem pe foc mic ciocolata si frisca pana se topeste ciocolata,apoi lasam sa se racoreasca apoi o punem peste rulada.

Dam la frigider pana se intareste,decoram cu cirese proaspete si putem servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada "Padurea Neagra"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (38)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Rulada Padurea Neagra

Postat de JulyCris

Rulada Padurea Neagra

Blat Intr-un bol mai mare se bat ouale cu zaharul pana cand se obtine o crema groasa de culoare deschisa care isi tripleaza volumul. Se foloseste mixerul.Se adauga faina,amidonul,pudra de...

Citeste continuarea

Aperitiv bruschete cu branza Tartino si rulada

Postat de luminita20_2006

Aperitiv bruschete cu branza Tartino si rulada

Se taie painea felii si se pune intr-o tava de cuptor. Se dau la cuptorul incins in prealabil, la 180 grade C, pentru 5-7 min, sa se prajeasca putin. Se amesteca branza de vaci cu cascavalul ras...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.06.2011, 16:12
Ce idee grozava!
la 30.06.2011, 16:17
e de incercat...daca ai stii de cand tot zic si eu ca incerc o rulada
la 30.06.2011, 16:18
tililiii ,ce mor de poftaaaaaaaaaaa tu acu sa vz ce virus dai in fete... eu una o pui pe lista
la 30.06.2011, 16:20
buna buna
la 30.06.2011, 16:31

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking