Rulou din piept de pui cu bacon si prune uscate

Postat de simona72 in Pui
21 Feb 2015 | 8500 vizualizari
Rulou din piept de pui cu bacon si prune uscate

Cand nu ai ce face testezi retete:)) Din pacate a fost o bucata care ajungea la 2 persoane, cu indulgenta, noi am fost mai multi, ca tocmai atunci se nimeresc si musafiri:)) si doar a gustat fiecare din el...Toata lumea s-a declarat multumita si au zis ca e delicios. Ramane sa incercati si voi, dar mare grija la musafirii nepoftiti:)))

Ingrediente

  • 1/2 piept de pui
  • 5 felii bacon
  • 7-8 prune uscate
  • sare si piper proaspat macinat
  • 1-2 linguri ulei cu infuzie de patrunjel si usturoi
  • pentru prajit: 1 cub mic de unt, 1 lingura ulei de dovleac, 1 crenguta salvie uscata
  • pentru garnitura:
  • 200 gr fasole pastai galbena
  • 200 gr ardei rosu
  • 1 cutie mica mazare
  • sare si piper proaspat macinat dupa gust
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 cub mic de unt gras
  • 1 lingurita amidon alimentar

Mod de preparare

Bucata de piept de pui se spala si se zvanta. Se taie cu un cutit cu lama mare pe toata lungimea lui in asa fel incat sa obtinem o felie lunga si subtire din piept de pui. Se asezoneaza carnea cu sare si piper proaspat macinat, se stropeste cu ulei aromat si se maseaza usor bucata de carne pe toate partile.

Pentru asamblarea ruloului se foloseste o bucata de folie alimentara. Se pune pe bucata de folie feliile de bacon usor suprapuse, sa nu ramana spatiu gol intre ele. Peste bacon se pune bucata de piept de pui, iar in una din margini se pune pe toata latimea pieptului bucati aliniate de prune uscate. Se face sul bucata de pui cu tot cu bacon, se strang la mijloc prunele, se face sul si se aduna in folia alimentara. Se strange bine, se aduna capetele si se leaga cu o ata. Se pune sulul in apa clocotita si se lasa la fiert 40-45 minute. Se scoate pe un fund de lemn, se indeparteaza folia, atentie sa nu va ardeti, se lasa sa le linisteasca si sa se zvante. Se pune la incins intr-o tigaie putin unt, putin ulei de dovlec(sau ulei de masline) si o crenguta mica de salvie uscata. Cand sa incins si s-a topit untul se pune ruloul. Se prajeste la foc mediu pe toate partile pana capata culoare rumena.

Pentru garnitura:se pune la incins putin ulei de masline si se adauga fasolea, ardeiul taiat julien si mazarea.Se prajesc la foc iute cateva minute, cat sa se inmoaie putin legumele, dar sa ramana crocante. Avand in vedere ca eu am folosit legume congelate, in timpul prajirii au lasat apa. Pentru ca am vrut sa se lege legumele, le-am pus intr-o sita cu un bol dedesupt in care am colectat tot sosul lasat. Am lasat sosul sa se raceasca, am adaugat o lingurita de amidon, am amestecat cu un tel sa se desfaca amidonul, am pus sosul in tigaie, am asezonat cu sare si piper, am mai adaugat un cub mic de unt gras si am lasat pe foc pana sosul s-a legat. In tot acest timp am amestecat cu telul sa nu se prinda sosul. Dupa ce a ajuns la consistenta dorita am adaugat legumele prajite, am amestecat, am mai adaugat sare si piper daca a mai fost necesar si am lasat sa se racoreasca garnitura.

Pentru asamblare am pus pe o farfurie un inel mic detasabil, am pus amestecul de legume cu sos, am umplut inelul, am presat putin cu dosul unei linguri si am inlaturat inelul. Am taiat in doua ruloul din piept de pui si am servit jumatate din rulou cu ganitura de legume. Se serveste mancarea calda. Sa va fie de folos!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulou din piept de pui cu bacon si prune uscate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Aripioare de pui umplute cu branza

Postat de Oana

Aripioare de pui umplute cu branza

Aripioarele se spala bine si se sterg cu un servet de hartie. Cu ajutorul unui cutit mic si ascutit se desface usor pielea de deasupra aripioarei. Branza rasa se amesteca cu usturoiul verde...

Citeste continuarea

Pulpe de gaina cu sos - Philips Multicooker

Postat de Dya

Pulpe de gaina cu sos - Philips Multicooker

Asezam pulpele (spalate si curatate in prealabil) in vas si setam din MENU functia FRY pentru 30 de minute. Intre timp tocam leumele si le adaugam peste pulpe, in ultimele 5 minute. Condimentam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.02.2015, 13:14
ce bunatate
la 21.02.2015, 13:15
Ti-am zis ca-mi plac tare mult prezentarile tale, nu?
la 21.02.2015, 13:18
Ai stricat bunatate de prune...
la 21.02.2015, 13:19
Roxana
la 21.02.2015, 13:19
Meri ale tale sunt si mai frumoase

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking