Ingrediente
- o tavita de aripioare spalate, trecute prin flacara si portionate.
- 1 kg de ardei mai multe soiuri (capia si ardei gras)pot fi de diferite culori ,spalati curatati de seminte si tocati julien
- 4 rosii bine coapte date prin razatoare
- 2 linguri ulei
- 2 cepe mari tocate grosier
- 1 foaie dafin
- sare
- piper
- 2 linguri smantana grasa
- o lingura rasa faina
- o foaie
- putin patrunjel
Mod de preparare
Pornim cuptorul .Asezam aripioarele intr-o tava si dam la cuptor pentru 35 minute la 180 grade.
Cat se pregatesc aripioarele ,preparam tocanita.
Turnam uleiul intr-o cratita incapatoare,cand s-a incalzit suficient uleiul , adaugam ceapa tocata ,putina sare si o lingura apa.Acoperim cu capac si lasam sa inabuse ,pana devine ceapa sticloasa.
Adaugam ardeii ,amestecam ,acoperim si lasam 10 minute la foc mic,urmeaza rosiile si mai lasam 7 minute.Separat desfacem smantana cu faina si putina apa, dizolvam bine sa nu ramana cocoloase si turnam peste ardei ,amestecam si adaugam o foaie de dafin, potrivim de sare si piper.
Soatem aripiorele din cuptor . le adaugam peste tocanita si lasam 15 minute la foc mic.
Se serveste cu patrunjel tocat ata rece cat si calda. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ardei cu aripioare de pui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|