Tocanita de ardei cu aripioare de pui

Postat de Ksenya in Pui
5 Sep 2017 | 6389 vizualizari
Tocanita de ardei cu aripioare de pui

Cum, nu am vrut sa treaca vara fara sa fac tocanita aceasta, am preparat-o rapid si am revenit  aici,sa v-o impart si voua. Si, cum piata este plina de legume de sezon ,merita s-o incercati si voi. Este delicioasa!

Ingrediente

  • o tavita de aripioare spalate, trecute prin flacara si portionate.
  • 1 kg de ardei mai multe soiuri (capia si ardei gras)pot fi de diferite culori ,spalati curatati de seminte si tocati julien
  • 4 rosii bine coapte date prin razatoare
  • 2 linguri ulei
  • 2 cepe mari tocate grosier
  • 1 foaie dafin
  • sare
  • piper
  • 2 linguri smantana grasa
  • o lingura rasa faina
  • o foaie
  • putin patrunjel

Mod de preparare

   Pornim cuptorul  .Asezam aripioarele intr-o tava si dam la cuptor pentru 35 minute la 180 grade.

   Cat se pregatesc aripioarele ,preparam tocanita.

   Turnam uleiul intr-o cratita incapatoare,cand s-a incalzit suficient uleiul , adaugam ceapa tocata ,putina sare si o lingura apa.Acoperim cu capac si lasam sa inabuse  ,pana devine ceapa sticloasa.

Adaugam ardeii ,amestecam ,acoperim si lasam 10 minute la foc mic,urmeaza rosiile si mai lasam 7 minute.Separat desfacem smantana cu faina si putina apa, dizolvam bine  sa nu ramana cocoloase si turnam peste  ardei ,amestecam si adaugam o foaie de dafin, potrivim de sare si piper. 

 Soatem aripiorele din cuptor . le adaugam peste tocanita  si lasam 15 minute la foc mic.

  Se serveste cu patrunjel tocat ata rece cat si calda. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ardei cu aripioare de pui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tocanita cu legume mexicane si fasole fideluta

Postat de Constelatialeu

Tocanita cu legume mexicane si fasole fideluta

Mai intai am pus fasolea fideluta la fiert in apa cu sare,dupa ce a fiert am scurs-o de apa si am adaugat-o peste legumele mexicane dezghetate.Am pus o cratita pe foc,am lasat-o sa se incinga,am...

Citeste continuarea

Tocanita de ciuperci cu aripioare de pui

Postat de Dya

Tocanita de ciuperci cu aripioare de pui

Rumenim usor aripioarele de pui. Adaugam legumele tocate marunt si le calim pana ce devin translucide. Taiem ciupercile in cuburi mici si le punem peste aripiaorele de pui, adaugand si supa....

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.09.2017, 17:15
la 05.09.2017, 17:23
la 05.09.2017, 17:49
Buna!
la 05.09.2017, 18:18
delicioasa!
la 05.09.2017, 18:54

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking