RULOURI CU ANANAS

Postat de amalia01 in Dulciuri
18 Apr 2015 | 2347 vizualizari
RULOURI CU ANANAS

Sa va arat cu ce minunatii ne-am delectat noi de Paste. Am incercat o reteta noua, fiindca mi-am cumparat si eu cornete pentru rulouri...

Ingrediente

  • Aluat pentru cornete:
  • 1 ou
  • 100 g zahar
  • 1 praf de copt
  • zeama de lamaie
  • 250 g margarina Rama
  • 50 ml lapte
  • faina cat cuprinde

Crema:

  • 1 crema de vanilie Dr. Oetker
  • 200 ml lapte
  • compot de ananas bucati

zahar pudra

Sos de ananas

  • compot de ananas bucati
  • siropul din compot
  • 50 g zahar

Mod de preparare

In doi pumni de faina pui margarina taiata cuburi si o freci intre palme, sfaramitand-o. Adaugi oul si incepi sa framanti usor, apoi torni incet laptele caldut si un praf de sare. Stingi praful de copt cu zeama de lamaie si il adaugi in compozitie. Continui sa adaugi faina in timp ce framanti, pana cand obtii un aluat asemanator cu cel de cozonac, ce nu se leaga de mana.

Ungi cornetele  cu ulei.

Aluatul il intinzi cu sucitorul in foaie subtire, de cca 2 mm si il tai fasii late de 2 cm. Fasiile le rasucesti pe cornete si le pui in tava, in cuptorul incins, pana cand se rumenesc. Apoi le scoti de pe cornete si le lasi la racit.

Intre timp prepari crema de ananas. Crema de vanilie o prepari conform indicatiilor de pe ambalaj si adaugi ananasul bucati si mixezi, pana totul devine o crema spumaoasa.

Umpli rulourile cu crema de ananas si la tavalesti prin zaharul pudra.

Inainte de a le servi, prepari sosul de ananas astfel: torni intr-o cratita compotul de ananas impreuna cu zaharul si dai in clocot, pana cand scade, apoi pasezi cu o furculita.

Servesti rulourile cu sosul cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "RULOURI CU ANANAS" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Rulouri de pui invelite in bacon cu garnitura de fasole verde

Postat de nico15

Rulouri de pui invelite in bacon cu garnitura de fasole verde

Pieptul de pui se pune intr-o marinata pentru fragezire, marinata este formata din : 1 ceapa, 2 catei de usturoi, cimbru, boia dulce, ulei de masline o lingura, 2 linguri de otet balsamic, 100 ml...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.04.2015, 22:48
la 18.04.2015, 23:00
la 18.04.2015, 23:03
la 19.04.2015, 08:33
delicioase!
la 19.04.2015, 09:59
Foarte bune!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking