Rulouri cu salata de ciuperci si ton

Postat de rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri
7 Dec 2014 | 8916 vizualizari
Rulouri cu salata de ciuperci si ton

Astazi vin cu o reteta minunata pentru voi! Este de post, aspectoasa, potrivita chiar si pentru atunci cand aveti musafiri. Facand aceste rulouri mi-au venit deja ceva idei si pentru sarbatori, de niste mini rulouri cu diverse umpluturi. Eu sper sa va placa!

Ingrediente

  • Pentru rulouri:
  • 300 gr faina
  • 15 gr drojdie
  • 150 ml apa minerala
  • un praf de sare
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita zahar
  • Pentru umplutura:
  • 200 gr ciuperci taiate
  • 150 ton bucati
  • 4 linguri boabe de porumb
  • 1/2 ardei rosu
  • 1 castravete murat
  • sare
  • piper
  • 1 lingura cu varf maioneza de post
  • frunze de salata verde

Mod de preparare

Aluatul: Intr-un bol punem faina cernuta cu sarea. Drojdia o amestecam cu zaharul pana la dizolvare, o punem peste faina. Incepem sa framantam, turnam apa minerala calduta, putin cate putin, pana obtinem un aluat elastic, usor de modelat. La final incorporam uleiul. Acoperim aluatul, il lasam la dospit circa 30 de minute. Luam 5 forme de rulou, ale mele fiind mai subtirele, le-am mai atasat un stat de carton, apoi le-am invelit in staniol. Aluatul dospit il impartim in 5 parti egale. Fiecare bucata o rasucim pana obrinem suluri subtirele. Fiecare sul il rasucim pe cate un rulou si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumenesc frumos. Cand sunt gata, le scoatem si le ungem putin cu un amestec de apa cu ulei, pentru a prinde putin luciu. Le acoperim si le lasam sa se racoreasca.

Daca nu aveti timp sa pregatiti aluatul, puteti folosi foietaj din comert. 

Umplutura: Spalam ciupercile, le punem la fiert cu un praf de sare pentru 20 de minute. Le scurgem, le lasam sa se racoreasca si le taiem bucati potrivite. Ardeiul rosu il curatam de seminte, il taiem cuburi, castravetele murat il tocam marunt. Desfacem tonul, scurgem uleiul. Intr-un bol amestecam ciupercile, ardeiul rosu, boabele de porumb, castravetele murat, tonul. Condimentam cu sare, piper, iar la final incorporam maioneza. In fiecare rulou punem cate o bucata de frunza de salata, apoi cu ajutorul unei lingurite punem umplutura.

Le asezam pe un platou, apoi servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri cu salata de ciuperci si ton" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (49)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tarta cu branza, ceapa verde si nuci

Postat de simona72

Tarta cu branza, ceapa verde si nuci

Pentru aluat: aluatul a fost facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa mai sus la ingredient. Intindem aluatul cu sucitorul sii ii dam o forma...

Citeste continuarea

Placinte sarate cu ciuperci brune

Postat de simona72

Placinte sarate cu ciuperci brune

Lasam aluatul sa se dezghete. Spalam ceapa, o taiem rondele si o calim in putin ulei de masline. Ciupercile, le spalam, le lasam sa se zvante sau le tamponam cu servetele de bucatarie si le...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

Comentarii

la 07.12.2014, 12:38
imi plac foarte mult
la 07.12.2014, 12:49
Buneeee yamii
la 07.12.2014, 13:01
ce bine arata!!! yumyuuumm
la 07.12.2014, 13:22
bune bune
la 07.12.2014, 13:29
ce bine arata

Vezi toate comentariile (49)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking