Aperitiv rulada de spanac cu crema de branza si ardei kapia

Postat de panacris in Aperitive / Garnituri
11 Oct 2020 | 2979 vizualizari
Aperitiv rulada de spanac cu crema de branza si ardei kapia

Un aperitiv tare bun și apreciat în CasaZmeilor! Se oate prepara și fără nicio ocazie aniversară, doar așa de răsfăț, sau daca vă mai rămâne cumva vreo câteva linguri de piure din spanac și nu știți cum să scăpați de el! :D 😉

Ingrediente

  • Blatul:
  • Spanac congelat cca. 300 g,
  • Ulei de struguri cca. 2 linguri,
  • Usturoi 4 căței,
  • Smântână de gătit 250 ml,
  • Amidon 2 linguri,
  • Brânză Ricota (brânză vaci sau urdă) cca. 250 g,
  • Cașcaval afumat (sau normal) cca. 100 g.
  • Ouă mărimea L 4 bucăți,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță.
  • Pentru umplutură:
  • Cremă de brânză light cca. 200 g,
  • Cremă de brânză topită light cca. 150 g,
  • Ardei kapia 1 bucată.

Mod de preparare

Într-o tigaie se pune uleiul de struguri la încins împreună cu usturoiul mărunțit, cca. 3 minute la foc iute, apoi se adaugă piureul de spanac congelat, se completează cu o cană de apă rece și se lasă la gătit cca. 15 minute. Amidonul se amestecă cu smântâna de gătit adusă la temperatura camerei și se adaugă la piureul de spanac, în fir subțire, amestecându-se continuu, până ce se înglobează apoi se mai lasă la gătit cca. 5 minute la foc mic.

Piureul de spanac se lasă la răcit cca. 30 de minute.

După ce s-a răcorit se adaugă ouăle, amestecându-se până ce se înglobează, apoi brânza, cașcavulul afumat, răzuit, se asezonează de sare și piper și se amestecă ușor până se obține un aluat omogen.

Se tapetează o tavă mare de cuptor cu foaie de pergament, apoi se răstoarnă aluatul de spanac și brânză și se dă la copt, în cuptorul preîncins cca. 25 de minute la 200 grade.

După ce aluatul s-a copt, se scoate din cuptor și se lasă la răcorit, atenție, în tavă cca. 10 minute.

Între timp se prepară crema de brânză.astfel: ardeiul kapia se spală, curăță și taie cubulețe. Într-un vas încăpător se adaugă cele 2 feluri de crema din brânză și cubulețele de ardei kapia, amestecându-se ușor, până ce se înglobează în cremă.

Peste blatul răcorit se întinde crema de brânză pe toată suprafața, apoi se rulează ușor rulada, cu ajutorul foii de copt. Atenție e tare fragilă, trebuie să aveți răbdare! Apoi se dă la rece minim 30 minute înainte de servire, cel mai bine până a doua zi.

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv rulada de spanac cu crema de branza si ardei kapia" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Aperitiv rulada cu crema de branza

Postat de panacris

Aperitiv rulada cu crema de branza

Cele trei aluaturi se prepară separat, dar în același timp. În trei vase diferite se pun câte două gălbenușuri, albușurile se vor pune în vasul mixerului. Cele...

Citeste continuarea

Reteta de aperitiv festiv, rulada de spanac cu crema de branza

Postat de Oana

Reteta de aperitiv festiv, rulada de spanac cu crema de branza

Preparare Reteta de aperitiv festiv, rulada de spanac cu crema de branza Mixeaza spanacul maruntit cu galbenusurile. Adauga smantana. Amesteca faina cu bicarbonatul de sodiu si praful de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.10.2020, 14:53
Tare gustoasa!
la 11.10.2020, 15:07
Uite ca din asta vreau si eu contrar asteptarilor...
la 11.10.2020, 15:19
Woww! Cleme, mă uimești!
la 11.10.2020, 15:37
la 11.10.2020, 15:44
Zmeoaico, eu sunt o leoaica cu multe necunoscute pentru unii.....asa sunt eu uimitoare...

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking