Rulouri de clatite cu sunca si branzeturi

Postat de rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri
6 Mar 2016 | 4784 vizualizari
Rulouri de clatite cu sunca si branzeturi

Este o super reteta, o super gustare, super de luat si la pachet. Reteta este aLauricei, fata aia de ma innebuneste cu retetele ei ademenitoare. Neaparat sa faceti si voi aceste clatite!

Ingrediente

  • Pentru clatite:
    • 2 oua
    • 2 linguri iaurt
    • 1 cana lapte
    • 3 linguri ulei de masline
    • 8 linguri faina
    • sare
    • piper
    • 3 crengute marar verde
    • ulei pentru uns tigaia
    Pentru umplutura:
    • 200 gr branza de vaci
    • 100 gr cascaval
    • 1 linguri cu varf de smantana
    • 5-6 felii sunca
    • sare
    • piper
    • 1 lingurita rasa, ierburi de provence
    Pentru crusta:
    • 1 ou
    • sare
    • piper
    • pesmet

Mod de preparare

Clatitele:
Ouale le batem spuma cu un praf de sare.
Incorporam uleiul de masline, iaurtul, apoi laptele.
Cernem faina, o adaugam treptat, amestecam bine cu telul sa nu se faca cocoloase.
La final presaram putin piper, punem si mararul verde tocat marunt.

Ungem o tigaie cu ulei, o incingem, punem cate un polonic, nu prea plin, cu compozitie.
Intindem uniform clatita, o rumenim pe ambele parti la foc potrivit. La fel procedam pana terminam tot aluatul. Din aceasta cantitate mi-au iesit 8 clatite.
Umplutura:
Intr-un bol amestecam branza de vaci faramitata cu smantana.
Adaugam cascavalul, pe care il dam inainte pe razatoarea cu ochiuri mari, putina sare, piper si ierburile de provence. Le amestecam bine.

Sunca o taiem in fasii lunguiete si putin mai late.
Luam cate o clatita, punem cate o lingura din umplutura de branza mai pe mijloc si doua fasii de sunca.

Impachetam capetele spre interior, apoi le rulam bine.
Batem oul spuma cu putina sare si piper, iar pe o farfurie punem niste pesmet.
Trecem fiecare clatita prin ou batut, apoi prin pesmet.
Punem hartie de copt pe o tava, asezam clatitele.
Le introducem in cuptorul incins, cam la 200 de grade, pentru 7-8 minute, cat sa prinda o usoara crusta.

Cand sunt gata, le scoatem din cuptor si le acoperim pentru 10 minute.
Se servesc calde!
Pofta buna sa aveti!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri de clatite cu sunca si branzeturi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (36)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv rapid

Postat de Adrian2016

Aperitiv rapid

      Fiecare felie de franzela am uns-o pe o parte cu unt si am asezat-o pe hartia de copt cu care am tapetat tava cuptorului.Deasupra am uns felia de paine cu crema de...

Citeste continuarea

Cartofi la cuptor (reteta video)

Postat de JamilaCuisine

Cartofi la cuptor (reteta video)

Taiati cartofii curatati de coaja in jumatati apoi fiecare jumatate taiati-o in sferturi pe lungimea cartofului astfel incat sa obtineti 8 felii din fiecare cartof. Puneti feliile de cartofi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.03.2016, 21:05
ce bine arata
la 06.03.2016, 21:07
la 06.03.2016, 21:07
Multumesc Lau
la 06.03.2016, 21:07
Andreea
la 06.03.2016, 21:11
Astea imi plac tare mult

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking