Rulouri de pui cu banane

Postat de nico15 in Pui
13 Noi 2010 | 3189 vizualizari
Rulouri de pui cu banane

Ingrediente

  • 1-2 piepti de pui
  • 4 morcovi
  • 2 ardei (1 rosu / 1 verde)
  • 1 fir praz
  • 2-3 banane
  • cateva seminte de rodii
  • ulei,
  • unt
  • sare, piper,
  • vin alb,
  • putin cognac

Mod de preparare

Morcovii se fierb, ardeii si prazul se taie in bastonase,

dupa ce morcovii s-au fiert, se pun bastonasele de ardei precum si fasii de praz, impreuna cu morcovii dupa care se  ruleaza si se prind cu scobitori si se vor pune la fiert intr-un sos format din :

2-3 linguri de pasta de tomate,
2-3 catei de usturoi
1 crenguta de rozmarin
ulei de masline, sare, boia.

Se pun rulourile inauntru si se fierb 10-15 minute, dupa care se scot pe servetele absorbante si se dau la o parte, dupa 5 minute rulourile se pun intr-o tigaie cu ulei de masline si se vor plaji la foc mic.

Separat se taie bananele, se pun in alta tigaie in care a fost pus 100-150 gr. de unt,

cand untul se topeste se pun bananele si semintele de rodie, untul nu trebuie sa fie in exces, se lasa sa se patrunda bananele si se toarna cognac peste, se flambeaza dupa care flacara va fi stinsa cu ½ ceasca de vin demi-sec, se mai lasa 5 minute dupa care se scot bananele si rodiile,

in aceeasi tigaie se mai adauga fasii de praz si morcovi taiati bastonase pentru a se prajii in pic.

Se aranjeaza farfuria cu rulouri. si se decoreaza cu seminte de rodii, fire de praz si bastonase de morcovi.
Pofta Buna.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri de pui cu banane" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (2)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Perisoare de pui in sos alb de branzeturi

Postat de merisor67

Perisoare de pui in sos alb de branzeturi

Pentru perisoare, tocam carnea impreuna cu o ceapa, o condimentam cu sare, piper si cimbru si o amestecam cu ouale si orezul. Formam perisoarele si le fierbem in apa clocotita cu sare, timp de...

Citeste continuarea

Tocanita din piept de pui cu praz

Postat de Valclaudia

Tocanita din piept de pui cu praz

Spalam pieptul de pui si il feliem dupa preferinta. Prazul spalat se taie rondele; ardeiul rosu spalat se taie fasii. Se calesc in ulei, se condimenteaza si apoi adaugam pieptul de pui...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.11.2010, 07:52
waw, ce reteta !
la 14.11.2010, 09:30
Pofta Buna si La multi Ani

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking