Rulouri de pui in bacon cu orez brun

Postat de rocsi_1612 in Pui
31 Mai 2018 | 2072 vizualizari
Rulouri de pui in bacon cu orez brun

Ceva simplu, ceva bun, ceva gustos! Nu mereu am timp si nici chef sa stau cu orele langa aragaz si caut sa pregatesc ceva rapid, ca doar nu stam nemancati. Cu aceasta ocazie am testat si orezul brun, care mi-a si placut. La inceput am crezut ca o sa strambe din nas ai mei cand o sa il vada, dar surpriza, au fost incantati. Probabil ca l-am si gatit eu cum trebuie 😛😛😛...

Ingrediente

  • Pentru rulouri:
  • 6 felii piept de pui dezosat
  • 12 fasii bacon
  • 3-4 linguri cascaval ras
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • 1 lingura ulei
  • busuioc uscat
  • Pentru orez:
  • 2 cepe verzi
  • 1 morcov
  • 200 gr ciuperci din conserva
  • 200 gr orez brun (de la SanoVita)
  • 2 linguri pline parmezan ras
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita cu varf amestec de legume natural (de la SanoVita)
  • 2 linguri ulei
  • 3-4 crengute patrunjel verde

Mod de preparare

Incepeti cu pregatirea orezului: Spalati orezul, il scurgeti bine. Ceapa verde curatata, o taiati rondele. Morcovul decojit il faceti cuburi, iar ciupercile le spalati si le feliati. Incingeti uleiul intr-o cratita, puneti ceapa verde, morcovul, ciupercile, le innabusiti 2 minute. Adaugati orezul, amestecati bine. Turnati circa 2 cani de apa fierbinte (sau supa de legume daca aveti). Presarati sare, piper, amestecul de legume. Puneti un capac si lasati sa fiarba la foc potrivit. Amestecati din cand in cand. Mai adaugati apa fierbinte, daca mai este nevoie. Cand orezul s-a patruns bine, iar totul capata o consistenta cremoasa, adaugati parmezanul ras, amestecati. Trageti cratita de pe foc, presarati patrunjelul verde tocat marunt. Acoperiti pentru 10 minute orezul.

Rulourile de pui: Spalati bucatile de pui, le stergeti bine. Le bateti usor cu ciocanul de snitele, avand grija sa nu le rupeti. Intr-un bol amestecati uleiul, sare, piper, boia dulce, busuioc uscat, puneti si bucatile de pui. Invartiti bine. Asezati doua fasii de bacon una langa alta, puneti o bucata de piept de pui peste, presarati putin cascaval ras. Rulati bine. La fel procedati si cu celelalte. Le asezati intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Le introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade C, pana se rumenesc putin, cam 25-30 de minute dureaza. Cand sunt gata, le scoateti din cuptor si le serviti alaturi de orezul brun.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri de pui in bacon cu orez brun" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Retete similare

Cartofi cu piept de pui si carnati, la tigaie

Postat de mirela0911

Cartofi cu piept de pui si carnati, la tigaie

Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja. Cand incepe sa fiarba apa se adauga o lg de sare. Dupa ce au fiert (furculita intra cu usurinta in ei) se scurg de apa si se lasa sa se raceasca. Se...

Citeste continuarea

Ciulama de dovlecel cu perisoare de pui

Postat de merisor67

Ciulama de dovlecel cu perisoare de pui

Pentru perisoare, tocam carnea de pui impreuna cu o ceapa si le amestecam cu orezul, patrunjelul tocat si cele doua oua. Potrivim amestecul de sare, piper si busuioc si formam perisoarele....

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 31.05.2018, 22:24
Bune!
la 31.05.2018, 23:30
bune
la 01.06.2018, 00:15
bune bune
la 01.06.2018, 06:42
Yummy! Minunate!
la 01.06.2018, 07:12

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking