Rulouri din piept de pui cu brocolli branchat si diverse aranjamente din legume

Postat de nico15 in Pui
20 Apr 2011 | 6353 vizualizari
Rulouri din piept de pui cu brocolli branchat si diverse aranjamente din legume

Ingrediente

  • 150-200 g de piept de pui
  • 7 felii de bacon
  • 1 foaie de Nori(alga)
  • 3-4 felii de sunca de curcan
  • 50 g de sfecla
  • 3 felii de branza topita
  • wasabi
  • ardei rosu si ardei verde(cate doua fasii din fiecare)
  • 100 g de spanac
  • 100 g de orez
  • 100 g de morcov
  • 30 g de parmezan
  • 3 capere
  • 1 sticks din spanac
  • piper rosu boabe pentru décor
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 telina mica
  • cognac,
  • sare,
  • piper
  • usturoi
  • ardei rosu  

Mod de preparare

Se curata radacinoasele si ceapa si se vor pune la fiert, pentru a se face o supa de legume in care vom pune orezul la fiert dupa ce l-am curatat si l-am spalat, proportia este 1 la 3.

Simultan ne vom apuca de pieptul de pui, care se va bate  pentru a se obtine o felie cat mai mare si potrivita ca grosime. Pe aceasta vom picura 6-7 picaturi de cognac. Asezam 6 felii de bacon peste care se va aseza pieptul de pui, apoi foaia de nori, sfecla rosie, sunca de curcan, punem cateva puncte de wasabi, adaugam fasiile de ardei si la final feliile de branza topita, saram si piperam si formam un rulou, pe care il prajim intr-o tigaie in ulei de masline cat sa prinda culoare pe fiecare parte dupa care il dam la cuptor 20 de minute.

In acest timp ne apucam de pregatirea diferitelor tipuri de piure-uri si a orezului. Fierbem orezul in zeama de legume si se lasa la racit. Cand este rece, se adauga 30 g de parmezan.

Apoi trecem la pregatirea piure-urilor, dupa cum urmeaza: la piureul de morcov, dupa ce acestia au fost pasati, se adauga unt, putina sare, o lingurita de zahar si susan negru care a fost prajit in prealabil.

Piureul de spanac - daca spanacul este congelat - se va pune in putina apa pentru a se dezgheta, dupa care se pune la fiert. Cand este gata, se ia de pe foc, se  scurge de apa si se  toaca foarte fin, dupa care vom pune o tigaie pe foc in care adaugam un cubulet de unt si putin ulei de masline. Cand untul este aproape topit se adauga catelul de usturoi pisat foarte fin si spanacul, se condimenteaza si se  soteaza in unt, dupa care se ia de pe foc si se lasa in asteptare pentru a fi montat.

Piureul de ardei rosu: ardeiul se va coace, se curata, se rupe in fasii si se va blenda in robot;  trebuie sa rezulte o compozitie cat mai omogena nu lichida. Toate piureurile vor avea o compozitie cremoasa dar mai ferma.

Brocolli se desparte in buchetele mici iar intr-o craticioara se  pune apa cu sare la fiert, cand aceasta clocoteste se  adauga broccoli, lasandu-se cateva secunde.

Scoatem de la cuptor ruloul nostru din piept de pui si il lasam sa se raceasca pentru a putea fi taiat.

Trecem la montarea produsului pe farfurie dupa cum urmeaza, alegem o forma triunghiulara, in care asezam in straturi egale piureul de spanac, orezul, piureul de morcovi si deasupra punem o forma rotunda mai mica din plastic in care adaugam ultimul piure cel din ardei rosu si decoram cu un sticks cu spanac.

Tot pentru décor trasam o linie din dressingul de sfecla si asezam 3-4 capere, precum si boabe de piper rosu ca in imaginile alaturate.

Taiem si rulada jumatate in felii pe care le asezam in forma de evantai iar cealalta parte putem sa o lasam intreaga sau cum preferati.

Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri din piept de pui cu brocolli branchat si diverse aranjamente din legume" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pulpe de pui cu cartofi in oala de lut

Postat de Constelatialeu

Pulpe de pui cu cartofi in oala de lut

Am spalat pulpele, le-am am presarat sare, piper si boia dulce peste ele. Cartofii i-am curatat si taiat in bucati mari. Am asezat cartofii in oala de lut, am presarat sare, apoi am asezat...

Citeste continuarea

Pui cu smantana si ciuperci

Postat de eumimi

Pui cu smantana si ciuperci

Dam mai intai carnea de pui intr-un clocot si o scoatem pe o farfurie. Punem la calit in untul topit ceapa impreuna cu ardeiul tocate marunt si le lasam 8-10 minute. Adaugam ciupercile...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.04.2011, 20:58
Spectaculos!
la 20.04.2011, 21:21
Chiar spectacol!!!
la 21.04.2011, 10:01
la 21.04.2011, 11:39
ce frumos arata
la 22.04.2011, 08:40

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking