Rulouri - pachetele de primăvară- Nems- la cuptor
Postat de ctlina in Aperitive / Garnituri 20 Feb 2015 | 5874 vizualizari
Pachetelele de primăvară, sunt un dim sum simbolic în China.
Istoria sa, puțin cunoscuta este interesanta.
Oficial, au apărut pentru prima dată în cursul perioadei 470 -476 î.Hr.
La acea vreme, oamenii puneau cinci legume diferite si carne pe o farfurie la masa. Aluatul de NEM a aparut mai tarziu. Forma Nem-ului de astăzi este foarte diferită de cea de origine. Până la dinastia Tang ( 618 -907 î.Hr.), era mai degraba ca o clatita umpluta cu tot felul de legume și cu o formă dreptunghiulara- pachetel.
Povestea Nem-ului de astazi începe în timpul dinastiei Qing, o perioadă în care chinezii erau selectați printr-un concurs numit "Keju" (examinare imperiala), o dată pe an.
Doar primii trei candidați puteau intra în palat. Un candidat Fuzhou, citind zile și nopți, nu a mâncat timp de mai multe zile. Soția sa, obosita de a încerca să-l convingă să mănânce, a avut o idee: a facut un aluat fin folosind orez, a pus carnea și legumele în mijloc, apoi l-a rulat pentru a fi usor de degustat. Și astfel NEM a fost inventat.
Nu vom ști niciodată dacă această poveste este adevărată, dar știm că bine sub dinastia Qing (1636-1911), chinezii de la regiunea Chaozhou au exportat reteta de nem în Vietnam și în alte țări din Asia de Sud-Est.
Și de atunci, acest fel de mâncare delicios a devenit popular în Asia.
Cuvântul "nem" pe care il folosim provine insa de la vietnamezi si nu cum credem de la chinezi.
Inapoi la reteta
|