Rulouri - pachetele de primăvară- Nems- la cuptor

Postat de ctlina in Aperitive / Garnituri
20 Feb 2015 | 5809 vizualizari
Rulouri - pachetele de primăvară- Nems- la cuptor

Pachetelele de primăvară, sunt un dim sum simbolic în China. Istoria sa, puțin cunoscuta este interesanta. Oficial, au apărut pentru prima dată în cursul perioadei 470 -476 î.Hr. La acea vreme, oamenii puneau cinci legume diferite si carne pe o farfurie la masa. Aluatul de NEM a aparut mai tarziu. Forma Nem-ului de astăzi este foarte diferită de cea de origine. Până la dinastia Tang ( 618 -907 î.Hr.), era mai degraba ca o clatita umpluta cu tot felul de legume și cu o formă dreptunghiulara- pachetel. Povestea Nem-ului de astazi începe în timpul dinastiei Qing, o perioadă în care chinezii erau selectați printr-un concurs numit "Keju" (examinare imperiala), o dată pe an. Doar primii trei candidați puteau intra în palat. Un candidat Fuzhou, citind zile și nopți, nu a mâncat timp de mai multe zile. Soția sa, obosita de a încerca să-l convingă să mănânce, a avut o idee: a facut un aluat fin folosind orez, a pus carnea și legumele în mijloc, apoi l-a rulat pentru a fi usor de degustat. Și astfel NEM a fost inventat. Nu vom ști niciodată dacă această poveste este adevărată, dar știm că bine sub dinastia Qing (1636-1911), chinezii de la regiunea Chaozhou au exportat reteta de nem în Vietnam și în alte țări din Asia de Sud-Est. Și de atunci, acest fel de mâncare delicios a devenit popular în Asia. Cuvântul "nem" pe care il folosim provine insa de la vietnamezi si nu cum credem de la chinezi.

Ingrediente

  • 1 kg de carne tocată (aici este un amestec de carne de porc și de vită )
  • 4 morcovi mari
  • 4 praz
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingura sos de peste
  • 2 linguri ghimbir ras
  • foi de orez pentru rulouri de primăvară (aproximativ 40 la 1 kg de carne)
  • 2 linguri de ulei vegetal
  • sare, piper

Mod de preparare

Se dau morcovii pe razatoarea cea mare.

Se curata și se toaca prazul.

Se caleste totul cu 2 linguri de ulei vegetal într-o tigaie wok.

Adăugați carnea și gatiti totul la foc mediu pana ce amestecul scade si devine uniform.

Adauga sosurile si ghimbirul.

Umpleți un vas de mică adâncime cu apă caldă și lăsați să se înmoaie foaia de orez.

Când este suficient de moale, se pune pe un prosop curat.

Puneti 1 lingura de umplutura pe foaia de orez. Ruleaza strans foaia în formă de nem. VIDEO

Aranjați rulourile pe o tava și ungetile cu ulei vegetal (opțional).

Incalziti cuptorul la 220 de grade.

Coaceți 20 -30 minute în cuptorul preîncălzit până când sunt rumenite. Pentru a fi mai crocante, intoarceti-le la jumătatea timpului.

Se servesc calde cu sos vietnamez si cu salata verde. 

A se incalzi întotdeauna la cuptor.

În loc de praz puteti pune dovlecel, puteti adauga taitei de orez , ciuperci negre ... am încercat déjà, este de asemenea bun.

Puteți să le congelati. 
Pofta Buna !!!!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri - pachetele de primăvară- Nems- la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chec aperitiv cu branza si sunca

Postat de gurita_ta2005

Chec aperitiv cu branza si sunca

Ouale se bat bine cu un praf de sare si de piper,se adauga faina amestecata cu praful de copt si uleiul. Se amesteca compozitia si se da deoparte. Sunca, ardeiul si branza se taie cubulete,...

Citeste continuarea

Rulada din carne tocata umpluta cu porumb, ardei si cascaval

Postat de panacris

Rulada din carne tocata umpluta cu porumb, ardei si cascaval

Feliile de pâine se pun la înmuiat într-un bol încăpător în apă rece, cca. 4-5 minute. Ceapa, usturoiul se curăță și se toacă mărunt. Carnea tocată se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.02.2015, 11:05
Sunt tare bune!!
la 20.02.2015, 11:23
multumesc simona
la 20.02.2015, 12:06
Bune!!!
la 20.02.2015, 13:32
mersi dante
la 20.02.2015, 13:37
Cred ca sunt gustoase,mai ales facute la cuptor.
Interesante informatii.Bravo

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking