Ingrediente
- 1 kg de carne tocată (aici este un amestec de carne de porc și de vită )
- 4 morcovi mari
- 4 praz
- 2 linguri sos de soia
- 1 lingura sos de peste
- 2 linguri ghimbir ras
- foi de orez pentru rulouri de primăvară (aproximativ 40 la 1 kg de carne)
- 2 linguri de ulei vegetal
- sare, piper
Mod de preparare
Se dau morcovii pe razatoarea cea mare.
Se curata și se toaca prazul.
Se caleste totul cu 2 linguri de ulei vegetal într-o tigaie wok.
Adăugați carnea și gatiti totul la foc mediu pana ce amestecul scade si devine uniform.
Adauga sosurile si ghimbirul.
Umpleți un vas de mică adâncime cu apă caldă și lăsați să se înmoaie foaia de orez.
Când este suficient de moale, se pune pe un prosop curat.
Puneti 1 lingura de umplutura pe foaia de orez. Ruleaza strans foaia în formă de nem. VIDEO
Aranjați rulourile pe o tava și ungetile cu ulei vegetal (opțional).
Incalziti cuptorul la 220 de grade.
Coaceți 20 -30 minute în cuptorul preîncălzit până când sunt rumenite. Pentru a fi mai crocante, intoarceti-le la jumătatea timpului.
Se servesc calde cu sos vietnamez si cu salata verde.
A se incalzi întotdeauna la cuptor.
În loc de praz puteti pune dovlecel, puteti adauga taitei de orez , ciuperci negre ... am încercat déjà, este de asemenea bun.
Puteți să le congelati. Pofta Buna !!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri - pachetele de primăvară- Nems- la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|