Pogacele cu chimen

Postat de Corina33 in Aperitive / Garnituri
25 Apr 2014 | 5585 vizualizari
Pogacele cu chimen

M-am inspirat de la reteta Adinei, dar cu cateva modificari desi nu imi sta in caracter:)) Cand am inceput sa le framant mi se parea mie asa ca sunt cam putine, asa ca am mai adaugat lapte si faina, iar in loc de ulei am pus unt ca sa fie mai sfaramicioase. Foarte bune au iesit, de-abia s-au lasat pozate :D

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 200 ml lapte
  • 75 g unt
  • 1 ou
  • 1 cub drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1 galbenus de ou + 1 lingura lapte
  • 2 linguri chimen

Mod de preparare

Intr-o canita se amesteca drojdia cu zaharul, apoi se adauga 2-3 linguri lapte caldut si 2 linguri faina si se lasa la dospit. Intr-un bol incapator punem faina amestecata cu sarea, untul moale si oul amestecat cu laptele ramas. Cand amestecul din canita si-a dublat volumul, il turnam peste restul ingredientelor si framantam bine vreme de 5-10 minute. Acoperim aluatul cu un prosop si il lasam sa dospeasca la loc caldut pentru circa 40 de minute.

Intindem aluatul cu sucitorul pe masa infainata intr-o foaie dreptunghiulara cu grosimea de aprox. un centimetru, apoi il impaturam in doua, il intindem si iar il impaturam si il intindem. Apoi cu ajutorul unui paharel taiem pogacelele si le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Ungem pogacelele cu amestecul de galbenus si lapte iar deasupra presaram seminte de chimen.

Se coc in cuptorul incins la 180 de grade pentru aprox. 20 de minute sau pana se rumenesc putin deasupra. 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacele cu chimen" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de pogaci ardelenesti cu jumari

Postat de trifadalia

Reteta de pogaci ardelenesti cu jumari

Iata cum se prepara Reteta de pogaci ardelenesti cu jumari Pentru inceput intr-un bol se amesteca laptele caldut, zaharul si drojdia care se lasa putin ( 5 minute) sa se odihneasca. ...

Citeste continuarea

Aperitiv pogacele cu jumari

Postat de RODIMUR

Aperitiv pogacele cu jumari

Se pune făina, amestecată cu sarea, în vasul pentru frământat și în mijlocul ei se face o adâncitură în care se adaugă: drojdia mărunțită, zahărul,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.04.2014, 13:09
ce frumoase sunt
la 25.04.2014, 13:24
bune
la 25.04.2014, 13:29
hmmmm.. ce bunatate !
la 25.04.2014, 13:32
la 25.04.2014, 13:35
Sunt foarte bune! N-am avut eu timp de pozat ca sa si arate precum sunt de bune! Multumesc dragilor!

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking