Ingrediente
- 500 gr de faina
- 250 ml lapte caldut
- 25 gr de drojdie proaspata
- 2 galbenusuri
- sare dupa gust
- 200 gr unt sau 150 gr untura
- 250 gr jumeri ,dar merg si 200 gr
- un ou
- chimen,susan,sare
Mod de preparare
In primul rand as vrea sa va spun ca eu am facut portie dubla pentru ca le ador sunt prea bune si merita facute in cantitati industriale :)
Deci eu am inceput prin a pune drojdia la crescut cu putin lapte caldut si jumatate de lingurita de zahar si am lasat-o la crescut 10 minute. In timp ce a crescut drojdia am framantat faina cu untul, dupa care am pus drojdia, galbenusurile, sarea si laptele. Din toate aceste ingrediente am facut un aluat pe care l-am lasat o ora la crescut.
Dupa ce aluatul s-a facut mare si frumos l-am intins intr-o foaie de aproximativ 2 cm pe care am acoperit-o cu pasta de jumari. Aceasta foaie am inpachetat-o astfel: pe latura cea lunga a dreptunghiului din partea stanga o impachetati pana la mijlocul foii, apoi partea dreapta o impachetati peste cealalta. astfel veti obtine un un aluat sub forma unei carti. Dar nu lasati aluatul asa si il mai impachetati dreptunghiul in 2, duceti latura din partea de jos catre cealalta de sus. Aceasta impachetare se repeta in total de 3 ori si de fiecare data se lasa cate 15 minute la crescut.
Dupa acest timp indelungat a venit vremea pregatirii turtitelor minunate. Am intins o foaie de 3 cm si am facut turtite cu ajutorul unui pahar dupa care le-am pus in tava cu hartie de copt, le-am lasat 10 minute la crescut, dupa care le-am uns cu ou si le-am bagat la cuptorul preincalzit la 200 grade celsius timp de 20 minute aproximativ, depinde de cuptor.
Gata s-au rumenit pretioasele mele turtite. Mie mi-au iesit vreo 4 tavi. Acestea se pot sevi cu o cana de vin rosu, dulceata, branza etc. oricand la orice ora sunt bine venite.
Sper ca v-a placut prima mea reteta .
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacele" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|