Pogacele

Postat de karla in Aperitive / Garnituri
2 Mar 2013 | 6116 vizualizari
Pogacele

Acesta reteta este super gustoasa bine venita orcand ,avand si un mic defect putina grasime dar pentru gustul lor se face o exceptie

Ingrediente

  • 500 gr de faina
  • 250 ml lapte caldut
  • 25 gr de drojdie proaspata
  • 2 galbenusuri
  • sare dupa gust
  • 200 gr unt sau 150 gr untura
  • 250 gr jumeri ,dar merg si 200 gr
  • un ou
  • chimen,susan,sare

Mod de preparare

In primul rand as vrea sa va spun ca eu am facut portie dubla pentru ca le ador sunt prea bune si merita facute in cantitati industriale :)  

Deci eu am inceput prin a pune drojdia la crescut cu putin lapte caldut si jumatate de lingurita de zahar si am lasat-o la crescut 10 minute. In timp ce a crescut drojdia am framantat faina cu untul, dupa care am pus drojdia, galbenusurile, sarea si laptele. Din toate aceste ingrediente am facut un aluat pe care l-am lasat o ora la crescut.

Dupa ce aluatul  s-a facut mare si frumos l-am intins intr-o foaie de aproximativ 2 cm  pe care am acoperit-o cu pasta de jumari. Aceasta foaie am inpachetat-o astfel: pe latura cea lunga a dreptunghiului din partea stanga o impachetati pana la mijlocul foii, apoi partea dreapta o impachetati peste cealalta. astfel veti obtine un un aluat sub forma unei carti. Dar nu lasati aluatul asa si il mai impachetati dreptunghiul in 2, duceti latura din partea de jos catre cealalta de sus. Aceasta impachetare se repeta in total de 3 ori si de fiecare data se lasa cate 15 minute la crescut.

Dupa acest timp indelungat a venit vremea pregatirii turtitelor minunate. Am intins o foaie de 3 cm si am facut turtite cu ajutorul unui pahar dupa care le-am pus in tava cu hartie de copt, le-am lasat 10 minute la crescut, dupa care le-am uns cu ou si le-am bagat la cuptorul preincalzit la 200 grade celsius timp de 20 minute aproximativ, depinde de cuptor.

Gata s-au rumenit pretioasele mele turtite. Mie mi-au iesit vreo 4 tavi. Acestea se pot sevi cu o cana de vin rosu, dulceata, branza etc. oricand la orice ora sunt bine venite.

Sper ca v-a placut prima mea reteta .    

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacele" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de pogaci ardelenesti cu jumari

Postat de trifadalia

Reteta de pogaci ardelenesti cu jumari

Iata cum se prepara Reteta de pogaci ardelenesti cu jumari Pentru inceput intr-un bol se amesteca laptele caldut, zaharul si drojdia care se lasa putin ( 5 minute) sa se odihneasca. ...

Citeste continuarea

Pogacele cu jumari si leurda

Postat de sufletista

Pogacele cu jumari si leurda

Intr-un pahar dizolvam drojdia cu 1 lingurita zahar,1 lingura faina si 50 ml apa calduta. Intr-un bol cernem faina o amestecam cu sarea,facem o adancitura adaugam jumerile ,ouale batute...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.03.2013, 19:27
Bun venit!
Super ti-au iesit!
la 02.03.2013, 19:57
Bine ai venit!
la 02.03.2013, 20:30
multumesc :*
la 02.03.2013, 21:20
faine
la 02.03.2013, 22:22

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking