Pogacele a la Lia

Postat de simona72 in Aperitive / Garnituri
24 Mar 2013 | 6936 vizualizari
Pogacele a la Lia

Le-am numit asa pt ca sunt pogacelele cu leurda ale d-nei Lia. Reteta am inceput-o exact la fel cum a prezentat-o Lia, dar mie nu mi-a iesit. La 1200 gr faina nu au fost suficiente cantitatile de masa umeda pt a putea incorpora un aluat. Ca si gust sunt delicioase, dar repet mie nu mi-au iesit, se poate sa fi gresit eu undeva... nu mai zic ca aluatul l-am facut la masina de paine si am o masina mare, dar la faina care era nici masina nu facea fata. Am fost nevoita sa mai scot din compozitie afara ca sa poata fi amestecat aluatul... Mie mi-au iesit multe, nu mai aveam tavi in ce sa le pun, am facut si saratele din ultimele si am oprit aluat si pt o tarta. Mai jos aveti cantitatile mele pt pogacele. Oricum, multumesc d-nei Lia pt reteta, este f buna ,delicioasa, este ceva altfel....

Ingrediente

  • 1200 gr faina alba
  • 400 ml lapte caldut
  • 300 gr untura topita
  • 3 lingurite sare
  • 2 lingurite zahar
  • 3 legaturi mari de leurda proaspata tocata marunt
  • 5 galbenusuri
  • un cub de drojdie proaspata
  • pt decor:
  • albus de ou
  • cascaval
  • chimen optional

Mod de preparare

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele le-am pus in urmatoarea ordine: laptele caldut, galbenusurile, sare, zahar, untura topita, dar nu fierbinte, leurda tocata cit mai fin, faina, drojdia facuta bucatele. Am dat drumul la masina pe programul pt aluat sau daca nu aveti pt cel de facut paste pt ca aveti nevoie doar de framintatarea aluatului. L-am scos si l-am pus la loc caldut o ora pt a creste.

Dupa ce creste luati cite o bucata din aluat, o intindeti pe masa de lucru cu sucitorul si decupati cu un pahar sau forma rotunda, sau puteti sa taiati bastonase pt saratele. Le puneti in tava si le mai lasati sa creasca inca 30-40 minute, le ungeti cu ou intreg s-au cu albusul de ou batut spuma, eu asa am facut, presarati chimen si cascaval ras.

Sunt delicioase.

Pofta buna!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacele a la Lia" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Alivanca

Postat de rocsi_1612

Alivanca

Intr-un bol amestecam branza de vaci cu cea de oi. Adaugam galbenusurile, smantana, untul si le mixam. Punem faina, malaiul si le amestecam bine cu o lingura. Albusurile le batem spuma cu un...

Citeste continuarea

Oua decorate cu tehnica decoupage-ului

Postat de Pungasa_Rogue

Oua decorate cu tehnica decoupage-ului

Ouale se spala, se fierb 5-6 minute, apoi se lasa sa se raceasca.  Se decupeaza imaginile ce urmeaza a fi lipite pe oua (sfatul meu este sa fie imagini mici pentru a putea incapea pe ou si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.03.2013, 11:27
delicioase
la 24.03.2013, 11:30
Simona ai avut de munca nu gluma! sunt tare bune
la 24.03.2013, 11:32
Laura, asa este,trebuia sa merg si in vizita la niste prieteni si cind m-am vazut cu atita aluat..., am dus pogacele si la prieteni si la parinti...pupici
la 24.03.2013, 11:32
bun bun!
la 24.03.2013, 11:40

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking