Pogacele cu cascaval

Postat de papabundetot in Aperitive / Garnituri
9 Mar 2014 | 5092 vizualizari
Pogacele cu cascaval

Se pare ca weekendul acesta a fost dedicat mancarurilor mai aproape de traditional,desi recunosc ca nu sunt un mare fan al preparatelor traditionale,constat ca sunt totusi cateva care imi plac.Pogacelele imi amintesc de copilarie,matusa mea face cu jumari,eu neavand,am zis sa fac cu cascaval dar nu imi pare rau pentru ca au iesit tare bune.

Ingrediente

  • Am folosit:
  • 1 kg faina
  • 120 gr untura de gasca
  • 50 ml ulei
  • 3 oua +1 ou pentru uns
  • 300 ml apa
  • 2 plicuri drojdie uscata
  • 300 gr cascaval
  • 140 gr smantana
  • 200 gr branzica Fagaras
  • 1 lingurita harissa
  • 1 lingurita chimen macinat
  • un praf de sare
  • 1 lingurita zahar

Mod de preparare

Intr-un castronel am pus drojdia,o parte din apa putin calduta,o lingurita de zahar si una de faina,am amestecat bine si am lasat maiaua 5 minute sa creasca.Intr-un castron mare am pus faina,untura,uleiul,sarea,harissa,chimenul,ouale batute bine inainte,restul de apa calduta si dupa ce maiaua a crescut,am amestecat pentru inceput cu o lingura,apoi am trecut la framantatul cu mana.Am framantat aluatul cam 7 minute,pana cand,daca il apasam cu degetul revenea la forma initiala,apoi l-am, lasat 1 ora la dospit.

Cascavalul l-am dat pe razatoarea mare,apoi l-am amestecat cu smantana si branza fagaras.

Dupa ce aluatul a dospit,l-am impartit in 2 ,am luat prima bucata de aluat,am intins-o pe blatul de lucru presarat cu putina faina,l-am intins bine,am pus jumatate din compozitia de cascaval peste,am impachetat aluatul in 4 si apoi l-am framantat din nou adaugand faina,pentru ca punand compozitia umeda aluatul s-a mai inmuiat,insa nu trebuie sa va  speriati,adaugati faina cat cuprindeti in 4 degete,presarata deasupra si framantati pana cand aluatul revine la o forma ferma,daca mai e nevoie,mai luati odata faina si mai presarati si framantati.Odata compozitia incorporata in aluat,am intins din nou aluatul,l-am impachetat in 4,apoi iarasi l-am intins si impachetat,si tot asa de 3-4 ori.La final,a 4-a oara,dupa ce l-am intins (o grosime de aproximativ 1 cm),am luat un pahar cu gura potrivita ca si marime,si am taiat cu el cercuri,pe care mai apoi le-am lasat 15 minute sa mai creasca,apoi le-am uns cu ou si am presarat pe o parte din pogacele susan negru,daca nu aveti sau nu va place,puteti presara susan alb,chimen sau puteti lasa asa.

Am repetat operatiunile de mai sus pana cand am terminat aluatul si s-au copt toate pogacile.Daca aveti timp,merita sa incercati aceasta reteta,este un aperitiv gustos si sigur va va placea.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacele cu cascaval" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pogacele cu jumari si leurda

Postat de sufletista

Pogacele cu jumari si leurda

Intr-un pahar dizolvam drojdia cu 1 lingurita zahar,1 lingura faina si 50 ml apa calduta. Intr-un bol cernem faina o amestecam cu sarea,facem o adancitura adaugam jumerile ,ouale batute...

Citeste continuarea

Pogacele cu cascaval

Postat de rocsi_1612

Pogacele cu cascaval

Intr-un bol, punem faina cernuta cu sarea. Adaugam cascavalul dat pe razatoarea mare, parmezanul si oul. Amestecam toate acestea, apoi punem drojdia uscata si untul moale. Incepem sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.03.2014, 18:41
Mvai
la 09.03.2014, 18:50
de cand visez si eu la pogacele!
la 09.03.2014, 18:54
arata grozav!!!
la 09.03.2014, 19:11
la 09.03.2014, 19:12
Ce as vrea si eu 1-2, macar sa vad cum sunt la gust!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking