Rulouri pizza cu aluat de foietaj gustare rapida si delicioasa

Postat de bucatarasa in Pizza
13 Sep 2024 | 435 vizualizari
Rulouri pizza cu aluat de foietaj gustare rapida si delicioasa

Rulouri pizza cu aluat de foietaj gustare rapida si delicioasa sunt un aperitiv delicios si usor de preparat, perfect pentru petreceri, gustari rapide sau chiar pranzuri on-the-go. Aceste rulouri combina crocantul foietajului cu aromele clasice ale unei pizza, fiind umplute cu sos de rosii, mozzarella si ingrediente precum sunca, salam sau ciuperci. Sunt foarte versatile si pot fi personalizate dupa preferinte.

Ingrediente

  • Ingrediente Rulouri pizza cu aluat de foietaj gustare rapida si delicioasa:
  • 1 pachet aluat de foietaj (de obicei 400-500 g)
  • 150 g sos de rosii pentru pizza (sau ketchup)
  • 150 g mozzarella rasa
  • 100 g salam, sunca sau pepperoni (optional)
  • 50 g ciuperci feliate (optional)
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 ou (pentru uns)
  • Sare si piper, dupa gust

Mod de preparare

Cum se prepara Rulouri pizza cu aluat de foietaj gustare rapida si delicioasa

Pregatirea aluatului:
    Dezgheata aluatul de foietaj conform instructiunilor de pe ambalaj (daca este congelat) si intinde-l usor pe suprafata de lucru. Daca aluatul este prea gros, il poti intinde cu un sucitor pana ajunge la o grosime de aproximativ 0.5 cm.

Adaugarea ingredientelor:
    Intinde uniform sosul de rosii peste aluat, lasand aproximativ 1 cm liber pe margini. Presara mozzarella rasa peste sos.
    Adauga felii de salam, sunca sau pepperoni, dupa preferinte. Poti adauga si alte ingrediente, precum ciuperci feliate, ardei sau masline.
    Presara oregano uscat, sare si piper, dupa gust.

Rularea aluatului:
    Ruleaza aluatul strans pe lungime, astfel incat sa obtii un rulou compact. La final, preseaza usor marginile pentru a sigila ruloul.
    Taie ruloul in felii de aproximativ 2-3 cm grosime, folosind un cutit ascutit.

Coacerea:
    Preincalzeste cuptorul la 180°C.
    Asaza feliile de rulou pe o tava tapetata cu hartie de copt, lasand spatiu intre ele, deoarece se vor extinde putin in timpul coacerii.
    Bate oul intr-un bol mic si unge fiecare rulou cu ou pentru a obtine o crusta aurie si crocanta.

Coacere:
    Coace rulourile in cuptorul preincalzit timp de 15-20 de minute, pana devin aurii si crocante.

Servirea:
    Lasa rulourile sa se raceasca putin si serveste-le calde sau la temperatura camerei, alaturi de un ketchup picant sau sos de iaurt cu usturoi. Recomandam si pizza Margherita

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri pizza cu aluat de foietaj gustare rapida si delicioasa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (2)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Rulouri de pizza - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

Postat de Bucataras

Rulouri de pizza - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

Cum se prepara Rulouri de pizza - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă: Întinde foaia de aluat și unge-o cu puțin sos de roșii. Condimentează cu sare, piper și oregano...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.09.2024, 14:14
Le ador
la 17.09.2024, 20:28
O simplitate care imi place!

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking