Salam de biscuiti cu alune si mascarpone

Postat de oanapl in Prajituri
3 Sep 2018 | 5204 vizualizari
Salam de biscuiti cu alune si mascarpone

Aceasta este cea mai bună rețetă de salam de biscuiți pe care am testat-o până acum. Deja am pregătit-o de 2 ori și zău dacă n-aș face-o săptămânal. Se face rapid și e grozav de bună prăjitura! Am avut ca sursă de inspirație o rețetă de-a Laurei Adamache, pe care am modificat-o puțin: am pus mai puțini biscuiți (si au fost suficienți) și am folosit alune în locul nucilor.

Ingrediente

  • 250 g mascarpone
  • 200 g biscuiți clasici
  • 125 g ciocolată neagră (50% conținut cacao)
  • 20 g cacao
  • 50 g zahăr măcinat
  • 1-2 lingurițe esență de rom
  • 80 g alune prăjite, nesărate
  • 1 vârf cuțit sare
  • opțional 50 g zahăr pudră (pentru tăvălit)

Mod de preparare

Topești ciocolata la bain-marie, apoi o lași să se răcească.
Într-un vas încăpător pui mascarponele, bine scurs, cacaua, zahărul măcinat și amesteci până la omogenizare.
Adaugi ciocolata ușor călduță, biscuiții (o parte dați prin robot, o parte tăiați în bucățele mici), alunele tocate potrivit, esența de rom și sarea. Amesteci până când compoziția este omogenă.
Răstorni aluatul salamului pe o bucată de hârtie de copt sau folie alimentară și îl rulezi într-un cilindru de cca 15-20 cm lungime.
Îl pui in frigider pentru cca 1 oră sau în congelator pentru 15 minute. 
Înainte să îl servești, elimini folia de plastic și tăvălești salamul prin zahărul pudră (eu nu l-am tăvălit pentru că mi s-a părut suficient de dulce). Îl tai în felii potrivite și îl servești.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti cu alune si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Eclere

Postat de Dea_Dea

Eclere

ALUATUL: Apa, untul, sarea, zaharul se pun la foc , cand incep sa clocoteasca se adauga faina, amestecand bine sa nu se faca cocoloase pana se desprinde de pe oala. Se lasa la racit. Apoi...

Citeste continuarea

Prajiturele cu doua creme - reteta nr.400

Postat de Elena_Daria

Prajiturele cu doua creme - reteta nr.400

Blat cu nuca si ness: Separam albusurile de galbenusuri.  Albusurile le mixam spuma cu praful de sare. Dupa ce s-au intarit incepem sa adaugam cate-o lingura de zahar, mixand bine...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.09.2018, 23:31
Nu am incercat niciodata cu mascarpone...cred ca e foarte bun ...il voi face si eu micutilor mei
la 03.09.2018, 23:46
la 04.09.2018, 00:19
Ingrediente noi, gusturi noi...!
la 04.09.2018, 07:54
la 04.09.2018, 13:12
Delicios!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking