Ingrediente
- Salam de biscuiti reteta
- 400 g biscuiti simpli
- 100 g turta dulce
- 100 rahat si jeleuri asortate
- 50 g fructe confiate (caise si stafide)
- 150 g migdale macinate (nuci)
- 20 g cacao
- 20 ciocolata
- 1-2 pliculete ness
- 10 ml esenta de rom
- 100 g unt (margarina)
- 80 ml lapte
Mod de preparare
Salam de biscuiti reteta
Am pus biscuitii cate 4-5 unul peste altul si am taiat cu cutitul in patratele mici. La fel am procedat si cu turta dulce. Am taiat marunt si fructele confiate, rahatul, jeleurile si ciocolata.
Framantati cu mana toate ingredientele, ca sa se deslipeasca bine bucatelele de jeleu, rahat, fructe apoi adaugati migdalele macinate, cacao si omogenizati compozitia, asa pe uscat. Adaugati apoi laptele incalzit impreuna cu untul, pana devine lichid si omogenizati compozitia.
Intindeti pe masa de lucru o folie de aluminiu si deasupra ei puneti o folie de plastic transparenta, nu vopsita. Formati cu mainile umede “salamul” si infasurati bine, avand grija sa astupati bine la capete. Dati la rece cel putin pana a doua zi, ca sa patrunda bine biscuitii, apoi desfasurati prajitura si dati-o prin migdale macinate, nuci, cocos sau chiar cacao. Am preferat sa o dau prin migdale macinate, pentru contrastul de culoare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti reteta" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|