Ingrediente
- Reteta de salam cu ciocolata, fistic si caise confiate
- 160 g unt cu 82% grasime
- 200 g biscuiti ( de preferat mai moi si sfaramiciosi, eu am avut din cei populari mai tari si nu se inmoaie prea bine , ciocolata se intareste repede)
- 260 g ciocolata neagra Callebaut 54,5 % cacao
- 4 linguri lapte cu 3,5% grasime
- 2 linguri lichior Sheridan`s
- un praf de sare
- 1 lingurita esenta vanilie
- 80 g fistic atata a ramas dupa curatat ( mai multe coji decat miez )
- 60 g caise confiate
- Pt pudrat
- zahar farin
- celofan
Mod de preparare
Iata cum se prepara Reteta de salam cu ciocolata, fistic si caise confiate
Mi-am pregatit ingredientele, am curatat fisticul, biscuitii i-am maruntit cat am putut eu de marunt. Intr-un vas am pus ciocolata si untul, am pus vasul pe baie de abur si am amestecat continuu pana ce ciocolata a devenit fluida si untul topit. Am luat vasul de pe baia de abur, am adaugat, laptele, lichiorul si sarea si am omogenizat, apoi am incorporat biscuitii, fisticul si caisele. Amestecul obtinut l-am impartit in doua, am folosit celofan pe suprafata caruia am asezat umplutura si am dat forma de salam. Am alsat la rece cateva ore, apoi am scos celofanul si am pudrat cu zahar pudra.
Vezi si Reteta de Salam de biscuiti cu arahide.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de salam cu ciocolata, fistic si caise confiate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
|