Reteta de salam cu ciocolata, fistic si caise confiate

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
8 Dec 2023 | 3401 vizualizari
Reteta de salam cu ciocolata, fistic si caise confiate

Aveam niste fistic de care am uitat, ratacit prin raftul meu cu ''minuni'' si cu ocazia asta mi-am amintit ca am vazut eu pe youtube un filmulet cu un salam cu ciocolata si fistic. Zis si facut, m-am apucat de mesterit . Nu am respectat eu reteta, ca asa-s eu  ma inspir si musai sa fac si cum cred eu ca e ok, asta nu inseamna ca pentru altii e ok......mi-a luat mai mult sa curat fisticul decat intreg procedeul de realizat acest salam. Pentru Reteta de salam cu ciocolata, fistic si caise confiate sunt necesare urmatoarele ingrediente: biscuiti, unt, ciocolata, fistic, caise.

Ingrediente

  • Reteta de salam cu ciocolata, fistic si caise confiate
  • 160 g unt cu 82% grasime
  • 200 g biscuiti ( de preferat mai moi si sfaramiciosi, eu am avut din cei populari mai tari si nu se inmoaie prea bine , ciocolata se intareste repede)
  • 260 g ciocolata neagra Callebaut 54,5 % cacao
  • 4 linguri lapte cu 3,5% grasime
  • 2 linguri lichior Sheridan`s
  • un praf de sare
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 80 g fistic atata a ramas dupa curatat ( mai multe coji decat miez )
  • 60 g caise confiate
  • Pt pudrat
  • zahar farin
  • celofan

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de salam cu ciocolata, fistic si caise confiate

Mi-am pregatit ingredientele, am curatat fisticul, biscuitii i-am maruntit cat am putut eu de marunt. Intr-un vas am pus ciocolata si untul, am pus vasul pe baie de abur si am amestecat continuu pana ce ciocolata a devenit fluida si untul topit. Am luat vasul de pe baia de abur, am adaugat, laptele, lichiorul si sarea si am omogenizat, apoi am incorporat biscuitii, fisticul si caisele. Amestecul obtinut l-am impartit in doua, am folosit celofan pe suprafata caruia am asezat umplutura si am dat forma de salam. Am alsat la rece cateva ore, apoi am scos celofanul si am pudrat cu zahar pudra.

Vezi si Reteta de Salam de biscuiti cu arahide.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de salam cu ciocolata, fistic si caise confiate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Gogosi cu struguri

Postat de sufletista

Gogosi cu struguri

Intr-un bol amestecam branza ,zaharul,cu ouale,adaugam faina,praful de copt,bicarbonatul,esenta de rom,coaja de lamaie si framantam un aluat omogen si nelipicios, Invelim in folie si dam la...

Citeste continuarea

Desert cozonac cu rahat si ciocolata

Postat de ctlina

Desert cozonac cu rahat si ciocolata

Incalziti usor laptele si dizolvati zaharul si vanilia. Puneti coaja rasa de portocale. Lasati sa se racoreasca – sa fie caldut, nu fierbinte! Topiti untul la microunde si adaugati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.12.2023, 12:33
Bravoo, Cleme!
la 08.12.2023, 13:38
la 08.12.2023, 18:32
Bunn, bun! Foarte bun!
la 08.12.2023, 20:18
Fisticul nu se uita niciodata, pentru ca e scump! Ce as savura 2-3-4 felii din acest salam de biscuiti!
la 10.12.2023, 18:09
O bunatate de salam!

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking