Salam de biscuiti facut in casa, reteta clasica

Postat de merisor67 in Prajituri
19 Mai 2014 | 211206 vizualizari
Salam de biscuiti facut in casa, reteta clasica

Salam de biscuiti facut in casa, reteta clasica Mi-a fost pofta de salamul clasic de biscuiti si imediat l-am prestat si tot imediat s-a mancat! Salamul de biscuiti este un desert delicios si nostalgic, apreciat in multe culturi si gatit in multe variante.

Ingrediente

  • Ingrediente Salam de biscuiti facut in casa, reteta clasica
  • 400 gr biscuiti Petit Beurre
  • 150 gr rahat
  • 100 gr nuca
  • 50 gr stafide
  • 100 gr unt
  • 200 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri cacao
  • 1 varf lingurita sare
  • 1 lingurita esenta de rom

Mod de preparare

Cum se prepara Salam de biscuiti facut in casa, reteta clasica

Cu o jumatate de ora inainte de a ne apuca de preparare punem stafidele la hidratat in apa cat sa le acopere, sau in rom, ceea ce eu nu am mai avut.

Rupem biscuitii in bucati mai mari si ii punem intr-un bol.

Taiem rahatul in cubulete, iar nuca o maruntim, dar nu prea rau.

Punem peste biscuitii din bol, nuca, rahatul si stafidele scurse.

Laptele il vom amesteca cu cele trei linguri de cacao, cele trei linguri de zahar si untul si il vom pune la foc incet pana se va dilua totul, mestecand din cand in cand.

Ridicam laptele de pe foc, adaugam esenta si il turnam peste ingredientele din bol, amestecandu-le bine sa se patrunda biscuitii si sa se omogenizeze totul.

Pregatim doua bucati de folie si intindem cate o jumatate din compozitia de biscuiti, apoi le vom rula impreuna cu folia, in forma de salam.

Dam bucatile de salam la frigider pentru 2-3 ore pana cand se va intari si se va putea portiona frumos, apoi il pudram cu cacao sau nuca de cocos, dupa preferinte.

Se poate servi alaturi de frappe de cafea sau lemon ice tea. Recomandam si ciocolata de casa

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti facut in casa, reteta clasica" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (62)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura de caramel

Postat de Zamfira

Desert prajitura de caramel

Blatului : Frecam galbenusurile cu zaharul. Adaugam lapte, ulei, zahar vanilat. Omogenizam foarte bine compozitia, astfel zaharul incepe sa se topeasca. Adaugam ingredientele uscate: faina,...

Citeste continuarea

Savarina uriasa sau Baba au Rhum

Postat de simona72

Savarina uriasa sau Baba au Rhum

In vasul robotului de bucatarie am pus faina, sarea si zaharul. Le-am amestecat cu o lingurita. Intr-o cana am pus drojdia, 2 linguri lapte caldut si 1 lingura de faina si am amestecat bine pina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.05.2014, 19:32
Ce frumos e!
la 19.05.2014, 19:32
Clasicul e cel mai bun!
la 19.05.2014, 19:33
Multumesc, Mena!
la 19.05.2014, 19:35
Asa este, Cris, doar stafidele sunt in plus fata de reteta veche
la 19.05.2014, 19:37
Bunnnn!

Vezi toate comentariile (62)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking