Ingrediente
- 6 eugenii( cate doua in pachetel, deci 12 bucati)
- 500 gr biscuiti populari
- 150 gr unt
- 6 linguri nutella
- cubulete de rahat fructat
- vanilie
- esenta de rom
- 3 linguri cacao
- coaja de portocala confiata
- 500 ml lapte( 2 cani)
Mod de preparare
Salam de biscuiţi, reţetă cu eugenii si nutella
Se pune laptele pe foc la infierbantat, in el vanilia, apoi rahatul, untul si se amesteca pana la topire. Se adauga eugeniile, biscutii intregi, cacaoa, romul, nutella, coaja de portocala confiata si se apasa cu un tel ( cel de pasat) pana se inmoaie totul si se omogenizeaza.
Am pus o folie de aluminiu si peste ea o folie de prospetime si am impartit in doua compozitia ( ne ies doua bucati).
Salamul l-am rulat intai cu folia de prospetime , apoi cu ambele folii suprapuse. L-am pus la rece cateva ore( eu l-am taiat inca putin moale, vezi foto, pentru pofticiosi)... rezultatul.....delicios!
Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiţi, reţetă cu eugenii si nutella" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (30)
|