Salam de biscuiţi, reţetă cu morcovi şi nucă de cocos

Postat de simonacallas in Dulciuri
23 Mai 2014 | 11590 vizualizari
Salam de biscuiţi, reţetă cu morcovi şi nucă de cocos

Salam de biscuiţi, reţetă cu morcovi şi nucă de cocos Vă propun o reţetă de salam de biscuiţi fără ciocolată/cacao, pe care am găsit-o pe un site turcesc şi pe care m-am chinuit să o traduc singură, cu google translate. Nu vă descriu aventurile procesului de traducere, important este că am reuşit. Mi-a plăcut foarte mult aspectul acestui desert şi e de mare efect pe masă, la un dejun cu familia sau cu prietenii.

Ingrediente

  • 500 g morcovi
  • 200 g biscuiţi populari
  • 100 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilinat Bourbon
  • 100 g unt
  • 70 g fulgi de nucă de cocos

Mod de preparare

Salam de biscuiţi, reţetă cu morcovi şi nucă de cocos

Morcovii, spălaţi şi curăţaţi, se dau pe răzătoarea fină şi se pun pe foc împreună cu zahărul tos + vanilinat, până când se înmoaie morcovii şi se evaporă apa. Se ia vasul de pe foc, se adaugă untul, se omogenizează. Se lasă să se răcească, apoi se încorporează nuca de cocos.

Biscuiţii se rup în bucăţi mici şi se adaugă în compoziţie, se amestecă. Compoziţia se pune apoi pe o folie alimentară, se înfăşoară strâns şi se dă forma de salam (eu l-am făcut piramidal). Se dă la rece pentru câteva ore (cel mai bine până a doua zi). Se serveşte tăiat în felii şi presărat cu nucă de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiţi, reţetă cu morcovi şi nucă de cocos" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert cornulete cu branza, nuca si scortisoara

Postat de katty

Desert cornulete cu branza, nuca si scortisoara

Intr-un castron mixam untul, branza, zaharul, sarea si galbenusul. Cernem faina si framantam un aluat elastic. Strangem aluatul intr-o bila, o invelim in folie de plastic si o dam la rece pentru...

Citeste continuarea

Fursecuri cu pepite de ciocolata

Postat de privatelaura

Fursecuri cu pepite de ciocolata

Intr-un castron, amestecam untul moale, uleiul si zaharul. Amestecam cu un tel, adaugam oul. Amestecam in continuare pana se incorporeaza oul, apoi adaugam faina amestecata cu praf de copt....

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.05.2014, 09:31
Chiar arata bine si-mi place si combinatia
la 23.05.2014, 09:34
Ce interesant!!
la 23.05.2014, 09:40
Ina s-a grăbit şi mi-a furat comentariul, că şi eu la fel aş fi spus. În cazul ăsta nu mai zic nimic, aştept să vină vara să trec prin Constanţa să gust direct.
la 23.05.2014, 09:56
Ce fain arata!!
la 23.05.2014, 10:08
Suna interesant!

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking