Ingrediente
- 500 g morcovi
- 200 g biscuiţi populari
- 100 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilinat Bourbon
- 100 g unt
- 70 g fulgi de nucă de cocos
Mod de preparare
Salam de biscuiţi, reţetă cu morcovi şi nucă de cocos
Morcovii, spălaţi şi curăţaţi, se dau pe răzătoarea fină şi se pun pe foc împreună cu zahărul tos + vanilinat, până când se înmoaie morcovii şi se evaporă apa. Se ia vasul de pe foc, se adaugă untul, se omogenizează. Se lasă să se răcească, apoi se încorporează nuca de cocos.
Biscuiţii se rup în bucăţi mici şi se adaugă în compoziţie, se amestecă. Compoziţia se pune apoi pe o folie alimentară, se înfăşoară strâns şi se dă forma de salam (eu l-am făcut piramidal). Se dă la rece pentru câteva ore (cel mai bine până a doua zi). Se serveşte tăiat în felii şi presărat cu nucă de cocos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiţi, reţetă cu morcovi şi nucă de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (27)
|