Baclava

Postat de Valclaudia in Dulciuri
15 Feb 2014 | 5131 vizualizari
Baclava

preparata dupa reteta Simonei (sarumana, fata draga!). Rezultatul? Un desert super-extra-mega dulce.....

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placita
  • cca 30-40 ml ulei
  • 400 gr. nuca prajita
  • 200 gr. zahar
  • 400 ml apa
  • coaja de portocala confiata
  • 1 baton de scortisoara
  • 3-4 cuisoare
  • cateva lingurite de miere

Mod de preparare

Prajim nuca intr-o tigaie de teflon,o lasam la racit apoi o trecem prin robot.

Foile de placinta trebuie sa fie decongelate complet pentru a nu se rupe.

Ungem tava cu putin ulei, asezam o foaie de placinta pe care o ungem de asemenea cu ulei. Repetam acest lucru pana suprapunem 5-6 foi de placinta (jumatate din foile unui pachet din comert).

Presaram nuca prajita si macinata,din loc in loc asezam bucatele de coaja de portocala confiata.

Asezam si restul foilor de placinta peste nuca, in acelasi mod, fiecare foaie unsa in parte cu ulei.

Portionam baclavaua dupa preferinta ajutandu-ne de un cutit foarte ascutit apoi dam tava la copt pana se rumenesc foile (cca 25min; 170 grade)

Pana se coace desertul preparam siropul dupa cum urmeaza:

-se pune apa la foc cu zaharul+batonul de scortisoara+cateva cuisoare.

-se lasa la fiert cca 10 min apoi la racorit pana scoatem baclavaua din cuptor

Cat e inca fierbinte baclavaua turnam siropul in tava si uitam desertul in camara pentru cel putin 30 min.

La servire decoram portiile dupa preferinta cu putina miere, nuca prajita si coaja de portocala confiata.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Retete similare

Desert baclava

Postat de Pungasa_Rogue

Desert baclava

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se unge o tava cu ulei si se aseaza in ea o foaie de placinta. Se unge cu unt topit. Se mai asaza si se mai ung, pe rand, inca trei foi. Se presara...

Citeste continuarea

Desert Baclava

Postat de xana

Desert Baclava

Pentru a face siropul, punem apa, zaharul si coaja rasa de lamaie pe foc pana se formeaza un sirop, dar destul de lichid. Dam deoparte si adaugam mierea, vanilia si 3 linguri de suc de lamaie....

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 15.02.2014, 17:03
Uuuuf si ce imi mai place !
la 15.02.2014, 17:04
Super ,super Clautot imi iau inima in dinti sa o fac si eu
la 15.02.2014, 17:08
Cris , eu dau nuca ! :-+
la 15.02.2014, 17:08
la 15.02.2014, 17:11
Pana se apuca Cris de treaba, dau eu cate o portie! La cat de dulce e, cred ca ne-ajunge tava pentru toti bucatarasii

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking