Galaktoboureko 2

Postat de doralinda72 in Dulciuri
28 Mar 2013 | 6902 vizualizari
Galaktoboureko 2

Aceasta reteta, e o placinta traditionala greceasca, o mai am postata, cu un diferit mod de preparare decat primul, dar azi am incercat o varianta noua si pot spune ca e mai "pufoasa" decat prima! Daca va plac placintele insiropate mult, atunci incercati-o si pe aceasta!

Ingrediente

  • 500 gr foi de placinta foarte subtiri ca ptr baclava
  • 300 gr unt topit
  • 1 litru lapte
  • 250 gr zahar
  • 4 oua
  • 100 gr gris fin
  • 1 bucata de vanilie proaspata

Ptr sirop:

  • 350 gr zahar
  • 250 ml apa
  • 1 lingura glucoza(din cea care folositi ptr gemuri)
  • 1 portocala

Mod de preparare

Punem laptele la incalzit dar fara sa fiarba! Taiem bucata de vanilie, o taiem pe lung pe mijloc si cu ajutorul varfului de cutit, adunam miezul si punem in lapte, odata cu incalzirea laptelui, aceste samburi se vor topi. Intr-un vas punem grisul, zaharul si ouale, amestecam bine si cand laptele s-a incalzit, luam cu un polonic din lapte si punem in compozitia de oua amestecand. Facem acest lucru ptr a nu se "taia" laptele cand vom amesteca ingredientele. Turnam toata compozitia peste laptele cald pe foc mic, amestecam si lasam pana se ingroasa crema si o luam de pe foc si o lasam deoparte. Intr-un pirex, ungem cu un topit, si incepem sa punem jumatate din foile de placinta, ungandu-le pe fiecare in parte cu unt topit, dar lasat din foi cativa cm pe fiecare latura a tavii ptr a "inchide" dupa ce punem crema. Cand am pus primele foi, adaugam crema apoi restul de foi pe care la fel le ungem separat cu unt ( nu faceti "economie", trebuie sa puneti mult unt ptr a se coace frumos). Inchidem foile de pe margine spre interior, mai turnam cate putin unt pe la colturi, intepam pe lat si lung cu cutitul la suprafata, stropim cu putina apa (devine mai crocanta placinta) si punem la cuptorul preincalzit la 160C ptr cca 1 ora (depinde de cuptorul fiecaruia, important e ca trebuie sa aiba o culoare aurie).

Ptr sirop, punem apa, glikoza si cu zaharul si portocala taiata in doua la fiert ptr 5 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Galaktoboureko 2" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (35)
Retete similare

Cozonac evantai cu mere

Postat de caroline

Cozonac evantai cu mere

Punem faina intr-un castron. Adaugam drojdia,apa,laptele,zaharul ,ouale,un praf de sare si amestecam.Adaugam apoi untul topit si incepem sa framantam . Vom obtine un aluat mai lipicios . ...

Citeste continuarea

Fursecuri stelute

Postat de CameliaComan

Fursecuri stelute

Intr-un bol amestecam faina, cu amidonul si praful de copt iar apoi le cernem o singura data. Mixam margarina sau untul cu zaharul pana se omogenizeaza. Adaugam esenta de portocale. Mixam. Adaugam...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 28.03.2013, 15:24
Ah, ce-mi place!
la 28.03.2013, 15:26
Ce culoare frumoasa are !
la 28.03.2013, 15:26
Dora, arata extraordinar. iar ma puneti la gatit si ingrasat bagam la seif si incercam sa prestam in weekend
la 28.03.2013, 15:29
bun bun
la 28.03.2013, 15:30
fff buna Dora, minunata!!!

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking