Prajitura cu foi de placinta (greceasca)

Postat de Toamna07 in Prajituri
24 Mar 2014 | 64051 vizualizari
Prajitura cu foi de placinta (greceasca)

Am pregatit cea mai rapida si parfumata prajitura .O pot prepara chiar si incepatorii,succesul va fi garantat. Data viitoare,chiar daca este delicioasa si asa, ma voi juca un pic cu ingredientele, o voi imbogati cu fructe uscate,sirop de portocale...:)

Ingrediente

  • INGREDIENTE PENTRU O TAVA - MARIMEA DE 22/30 :
  • 4oo g foi de placinta
  • 300 g smantana 12% grasime sau iaurt grecesc
  • 200 g zahar
  • 5 oua
  • 150 ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lamaie
  • Siropul din zahar ars :
  • 7 linguri de zahar
  • 500 ml apa
  • 1 lingura coaja de lamaie
  • esenta de lamaie (optional)
  • zeama de lamaie

Mod de preparare

Foile dezghetate le taiem in bucatele mici.Ouale le mixam impreuna cu zaharul,uleiul si praful de copt.
Adaugam smantana si foile rupte,le amestecam in compozitie cu ajutorul unei palete.Punem esenta de vanilie si o turnam in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.Dam la cuptor preincalzit pentru 40 de minute,foc mediu.
Daca folosim tava de yena nu o mai ungem cu nimic.


Intre timp,pregatim siropul de zahar ars.
Caramelizam pe foc mic cele 7 linguri de zahar si stingem cu 500 ml apa .Punem coaja de lamaie.Lasam pe foc sa se topeasca tot zaharul.
Dam la o parte si lasam sa se racoreasca.Vom pune in sirop esenta de lamaie si zeama de lamaie (o lingura,maxim doua,dupa gust).Turnam siropul peste prajitura calda !
  O portionati rece,daca aveti rabdare .:))
Parol, este delicioasa si manjita cu putina miere ! :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de placinta (greceasca)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Prajitura greceasca

Postat de madi_marin

Prajitura greceasca

Se mixeaza bine ouale cu zaharul, uleiul, iaurtul, praful de copt si esenta de vanilie. Foile se dezgheata de tot si apoi se zdrentuiesc. Se amesteca zdrentele cu compozitia de oua si se...

Citeste continuarea

Portocalopita sau prajitura greceasca

Postat de susu

Portocalopita sau prajitura greceasca

Pentru sirop fierbem toate ingredientele, eu am folosit 2 portocale acre, 1/2 lamaie si coaja taiata. Se fierbe pana scade la jumatate si se strecoara de samburi si coaja. Ingredientele se masoara...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.03.2014, 19:01
la 24.03.2014, 19:22
Tare buna
la 24.03.2014, 19:52
la 24.03.2014, 19:53
u am facut-o cu iaurt,dar cred ca e mult mai buna cu smanatna!
la 24.03.2014, 20:00
grozava!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking