Prajitura greceasca

Postat de madi_marin in Prajituri
24 Sep 2010 | 14827 vizualizari
Prajitura greceasca

By Laura Sava......cu mici modificari

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinta de 400 g
  • 200 g iaurt
  • 4 oua
  • 1 pahar de ulei
  • 1 pahar de zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 1 esenta de vanilie
  • Sirop:
  • 3 linguri cu varf cu zahar
  • 3 linguri cu miere
  • 400 ml apa

Mod de preparare

Se mixeaza bine ouale cu zaharul, uleiul, iaurtul, praful de copt si esenta de vanilie.

Foile se dezgheata de tot si apoi se zdrentuiesc.

Se amesteca zdrentele cu compozitia de oua si se toarna totul in tava 17/23 cm neunsa. Se da tava la cuptor la foc potrivit pentru 35 - 40 de minute pana se rumeneste frumos.

Intre timp se face siropul :  se caramelizeaza zaharul, apoi caramelul se amesteca cu mierea si se pune apa. Se pune vasul al foc mic pana se dizolva caramelul.

Cand prajitura e gata, se portioneaza, apoi se toarna deasupra siropul.

Se lasa la rece pana a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura greceasca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu foi de placinta (greceasca)

Postat de Toamna07

Prajitura cu foi de placinta (greceasca)

Foile dezghetate le taiem in bucatele mici.Ouale le mixam impreuna cu zaharul,uleiul si praful de copt. Adaugam smantana si foile rupte,le amestecam in compozitie cu ajutorul unei palete.Punem...

Citeste continuarea

Prajitura greceasca cu mere (Milopita)

Postat de postavaru

Prajitura greceasca cu mere (Milopita)

Pentru inceput punem stafidele la inmuiat in cele 3 linguri de coniac. Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Adaugam untul moale si vanilia si mixam pana se incorporeaza. Adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.09.2010, 18:10
la 24.09.2010, 18:18
si eu
la 24.09.2010, 18:22
e buna buna, si lipicioasa.....
la 24.09.2010, 18:33
yamii
la 24.09.2010, 19:14
mai e si pt. mine?

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking