Prajitura greceasca cu mere (Milopita)

Postat de postavaru in Prajituri
4 Oct 2011 | 9395 vizualizari
Prajitura greceasca cu mere (Milopita)

Astazi vin cu un altfel de chec cu mere, o prajitura foarte aromata si usor de facut.

Ingrediente

  • 3 mere
  • 4 oua
  • 80 g unt moale
  • 50 faina
  • 180 g zahar
  • 100 ml ulei de masline
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 2 linguri stafide
  • 2 linguri miez de nuca tocat grosier
  • 3 linguri conic
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1/2 lingurita cuisoare macinate

Mod de preparare

Pentru inceput punem stafidele la inmuiat in cele 3 linguri de coniac.

Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Adaugam untul moale si vanilia si mixam pana se incorporeaza.
Adaugam apoi uleiul incet, ca la maioneza si mixam bine Amestecam faina cu praful de copt, scortisoara si cuisoarele si le incorporam in crema de oua si unt.

Batem albusurile spuma cu un praf de sare si apoi o incorporam usor in aluat.
Curatam merele de coaja si samburi si le taiem cubulete. Adaugam merele taiate, miezul de nuca, stafidele (cu tot cu coniac) si coaja de lamaie si amestecam usor pana se incorporeaza.

Turnam compozitia intr-o tava rotunda (26 cm) unsa cu unt. Nivelam si dam la cuptor la foc potrivit, pana se rumeneste usor deasupra si trece testul scobitorii.

Lasam sa se racoreasca putin in tava apoi scoatem prajitura pe un platou si lasam sa se raceasca. Pudram cu zahar si portionam.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura greceasca cu mere (Milopita)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert briose cu lamaie si afine

Postat de Oana

Desert briose cu lamaie si afine

Incalzeste cuptorul la 170 de grade C si pune hartiile de briose in tava speciala de briose. Aluat : Amesteca intr-un bol faina, praful de copt, bicarbonatul si un praf de sare. Mixeaza...

Citeste continuarea

Prajitura cu lapte cald

Postat de caroline

Prajitura cu lapte cald

Ingredientele le scoatem si le aducem la temperatura camerei. Dam drumul la cuptor sa se incalzesca la 180 grade. Punem intr-un bol ouale intregi impreuna cu zaharul si mixam cu ajutorul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.10.2011, 23:21
Postavarule,ce Doamne fereste ai facut acum inainte de culcare? tulai Doamne cine m-a pus sa stau asa tarziu
la 04.10.2011, 23:24
Dia eu am facut-o mai devreme, dar nu am avut timp sa o impart cu voi
la 04.10.2011, 23:25
si nu puteai si tu sa te duci frumos sa te culci?
la 04.10.2011, 23:46
buna ,buna
la 05.10.2011, 05:50
Foarte buna si pufoasa. Am observat ca mai nou bucataria greceasca e la moda. Am sa incerc si eu retetele grecesti.

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking