Galaktoboureko 2

Postat de doralinda72 in Dulciuri
28 Mar 2013 | 9969 vizualizari
Galaktoboureko 2

Aceasta reteta, e o placinta traditionala greceasca, o mai am postata, cu un diferit mod de preparare decat primul, dar azi am incercat o varianta noua si pot spune ca e mai "pufoasa" decat prima! Daca va plac placintele insiropate mult, atunci incercati-o si pe aceasta!

Ingrediente

  • 500 gr foi de placinta foarte subtiri ca ptr baclava
  • 300 gr unt topit
  • 1 litru lapte
  • 250 gr zahar
  • 4 oua
  • 100 gr gris fin
  • 1 bucata de vanilie proaspata

Ptr sirop:

  • 350 gr zahar
  • 250 ml apa
  • 1 lingura glucoza(din cea care folositi ptr gemuri)
  • 1 portocala

Mod de preparare

Punem laptele la incalzit dar fara sa fiarba! Taiem bucata de vanilie, o taiem pe lung pe mijloc si cu ajutorul varfului de cutit, adunam miezul si punem in lapte, odata cu incalzirea laptelui, aceste samburi se vor topi. Intr-un vas punem grisul, zaharul si ouale, amestecam bine si cand laptele s-a incalzit, luam cu un polonic din lapte si punem in compozitia de oua amestecand. Facem acest lucru ptr a nu se "taia" laptele cand vom amesteca ingredientele. Turnam toata compozitia peste laptele cald pe foc mic, amestecam si lasam pana se ingroasa crema si o luam de pe foc si o lasam deoparte. Intr-un pirex, ungem cu un topit, si incepem sa punem jumatate din foile de placinta, ungandu-le pe fiecare in parte cu unt topit, dar lasat din foi cativa cm pe fiecare latura a tavii ptr a "inchide" dupa ce punem crema. Cand am pus primele foi, adaugam crema apoi restul de foi pe care la fel le ungem separat cu unt ( nu faceti "economie", trebuie sa puneti mult unt ptr a se coace frumos). Inchidem foile de pe margine spre interior, mai turnam cate putin unt pe la colturi, intepam pe lat si lung cu cutitul la suprafata, stropim cu putina apa (devine mai crocanta placinta) si punem la cuptorul preincalzit la 160C ptr cca 1 ora (depinde de cuptorul fiecaruia, important e ca trebuie sa aiba o culoare aurie).

Ptr sirop, punem apa, glikoza si cu zaharul si portocala taiata in doua la fiert ptr 5 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Galaktoboureko 2" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (35)
Retete similare

Galaktoboureko

Postat de doralinda72

Galaktoboureko

500 ml lapte se pun sa fiarba si cealalte 500 ml sa fie separat, rece si amestecat cu grisul. Batem ouale cu zaharul, vanilia si lamaia rasa bine pana se face spuma. Micsoram focul, punem laptele...

Citeste continuarea

Galaktoboureko...pfff... Complicat? Deloc! O sa vedeti... ;-)

Postat de puideom150

Galaktoboureko...pfff... Complicat? Deloc! O sa vedeti... ;-)

Sa va spun si ce am facut cu toate astea... Am pus la fiert laptele cu grisul, un praf de sare si coaja de la o lamaie. Am luat la bataie cele 7 galbenusuri de ou cu 7 linguri de zahar, pana s-au...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.03.2013, 15:24
Ah, ce-mi place!
la 28.03.2013, 15:26
Ce culoare frumoasa are !
la 28.03.2013, 15:26
Dora, arata extraordinar. iar ma puneti la gatit si ingrasat bagam la seif si incercam sa prestam in weekend
la 28.03.2013, 15:29
bun bun
la 28.03.2013, 15:30
fff buna Dora, minunata!!!

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking