Ingrediente
- 500 gr biscuiti traditionali, populari (se gasesc vrac in magazine)
- 200 ml lapte gras, puteti folosi orice fel de lapte sau chiar apa in zilele de post
- 200 gr margarina sau unt
- 100 gr nuci, taiate cu cutitul marunt
- 275 gr rahat turcesc, taiat cubulete
- 50 gr stafide
- 3 linguri de cacao
- 120 gr zahar tos
- esenta de rom
- fulgi de cocos pentru ornat
Mod de preparare
Salam de biscuiţi, reţetă cu nuca.
Rupem biscuitii cu mana, taiem rahatul cubulete, taiem si nuca si le amestecam intr-un castron
Prepar un sos din lapte, zahar, margarina, cacao, esenta de rom. Cand ingredientele sosului s-au dizolvat si a dat in clocot opresc focul si adaug stafidele. Las acest sos sa se racoreasca putin, apoi il adaug peste biscuiti.
Amestec bine toate ingredientele. In doua forme de chec adaug folie de plastic, presar nuca de cocos, apoi presez compozitia obtinuta in cele doua tavi.
Acopar cu folia si dau la frigider pentru 4-5 ore
Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiţi, reţetă cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (6)
|