Ingrediente
- 450 gr biscuiti (petite beurre)
- rahat (aprox 5 bucati)
- stafide (1 punguta mica)
- 150 ml lapte
- 100 gr unt
- 3 linguri zahar
- 3 linguri cacao
- esenta rom
- cocos (optional pt ornat)
Mod de preparare
Salam de biscuiţi, reţetă cu rahat
Rupem biscuitii in bucatele potrivite.
Rahatul il taiem cubulete si il punem peste biscuiti.
Laptele, untul, zaharul, cacaua si esenta de romsepun la foc mic pana se formeaza un sirop.
Luam siropul de pe foc si punem stafidele in el, pentru a se hidrata putin.
Peste biscuiti si rahat turnam amestecul obtinut, amestecand bine si lasand putin ca biscuitii sa absoarba lichidul.
Din aceste cantitati ies 2 salamuri potrivite ca si dimensiune.
Eu aleg sa le pun in tavi de chec pentru ca este mai rapid.
Dupa ce le dam forma dorita, ii bagam cel putin 2 ore la frigider, iar apoi poate fi servit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiţi, reţetă cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (2)
|