Salam de biscuiţi, reţetă vegana

Postat de adnia in Dulciuri
8 Dec 2013 | 11724 vizualizari
Salam de biscuiţi, reţetă vegana

N-o sa uit ca traim in timpuri din ce in ce mai agitate, cu sarcini din ce in ce mai multe de indeplinit, asa ca timpul meu de “bucatariseala” se scurteaza, asadar caut si aici solutii! Si cum nu fac rabat de la hrana pregatita in casa…si care sa se si incadreze in cerintele si gusturile mele, asa ajung la tot felul de adaptari, interpretari ale retetelor clasice…si crearea altelor noi! Pentru astazi, am ales un dulce rapid, foarte cunoscut, economic si…vegan ! Salam de biscuiţi, reţetă vegana. Ce-mi puteam dori mai mult?!?

Ingrediente

  • 300 g biscuiti digestivi vegani
  • 1 lingura pudra de roscove
  • 1 lingurita cacao cruda
  • 75 g stafide inmuiate in apa cu esenta de rom si scurse bine
  • 75 ml unt de cacao/cocos/palmier topit
  • miere poliflora, dupa gust
  • 3-4 linguri nuca macinata
  • 2 linguri seminte de dovleac crude, macinate mare
  • 2-3 linguri lapte de cocos/migdale

Mod de preparare

Salam de biscuiţi, reţetă vegana

1. Jumatate din biscuiti se proceseaza in robotul de bucatarie, pana devin pudra. Restul de biscuiti se rup marunt si se aseaza intr-un bol.

2. Se adauga toate celelalte ingrediente si se amesteca cu grija, dar ferm, pana se obtine un aluat lipicios, dar adunat. Daca e prea uscat, se mai poate adauga putin lapte de cocos/mogdale.

3. Intregul aluat se intinde intr-o foaie subtire pe hartie de copt, dupa care se ruleaza strans, intr-un sul, cu ajutorul hartiei de copt.

4. Se inveleste bine aluatul cu hartie de copt si se da la rece pana se intareste bine (eu l-am lasat cca 2 ore).

5. Se taie rondele si se serveste.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiţi, reţetă vegana" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Prajitura din albusuri cu zmeura

Postat de panacris

Prajitura din albusuri cu zmeura

Albușurile, atenție!!!, aduse la temperatura camerei se bat energic cu un praf de sare și o lingură de oțet aromatizat. După ce s-au albit și umflat se adaugă îndulcitorul sau...

Citeste continuarea

Chec cu nuca de cocos

Postat de rocsi_1612

Chec cu nuca de cocos

Intr-un bol punem doua albusuri, le mixam spuma cu praful de sare, adaugam lingura de zahar si nuca de cocos. In alt bol punem cele 3 oua intregi, cele doua galbenusuri si le batem spuma...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.12.2013, 22:08
la 08.12.2013, 22:09
o felie, va rog!
la 08.12.2013, 22:11
la 08.12.2013, 22:12
la 08.12.2013, 22:15

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking