1. Cu o foarfeca de bucatarie, tai in doua 3/4 din cantitatea de bezele (cele cilindrice). Opresti intregi, 1/4 din cantitatea totala.
2. Întinzi o bucata mare de folie de plastic pe blatul de lucru (latimea rolei mare, altfel petreceti una peste alta 1/3) ca sa fie mai lata.
3. Acoperi cu nuca de cocos in strat compact cam de 1 cm.
4. Topesti la foc mic jumatate din cantitatea de bezele (2/4) si amesteci pana se topesc. Opresti focul si tragi cratita deoparte de pe ochiul de aragaz incins. Incorporezi rapid restul de 1/4 bezele taiate. Asigurati-va ca sunt bine imbracate. Acestea partial se vor topi.
5. Pui lingura cu lingura amestecul pe centrul patului din nuca de cocos si deasupra pui in lung bezelele intregi oprite netaiate.
6. Prinde o margine lunga a foii din plastic si o aduci peste amestec formand un sul pe care il compactezi cu grija, il etansezi si ii sigilezi capetele, rasucind surplusul de plastic. Aici se procedeaza ca la salamul de biscuiti.
7. Tineti-l la frigider pentru minim 30 de minute înainte de feliere si de servire. Se depoziteaza in casolete cu capac etans.
varianta 2 (pe care am preparat-o)
Raman valabili pasii 1, 2, 3 doar ca tai 2/3 dintre bezele si opresti intregi 1/3.
A.-Intr-o cratita pui 1-2 linguri cu apa (ca sa nu se faca zahar ars) si drajeurile fructate, amesteci si le presezi cand se inmoaie ca sa se sfarame mai repede. Pot ramane fragmente mici. Opresti focul si tragi cratita de pe ochiul cald.
B.-Culoarea rezultata fiind galbuie, am adaugat putin colorant alimentar rosu ca sa obtin rozul final.
C.-Pui bezelele taiate in aceasta "ciorba" groasa si le imbraci bine.
Mai departe raman valabili pasii 5, 6, 7.
Aceasta varianta este inviorata de gustul puternic fructat dat de drajeurile topite.
Sa va fie de folos!