Salata boeuf de Paste

Postat de carmenvlad in Salate
26 Apr 2011 | 18703 vizualizari

Radu Popovici a publicat in "Istorie culinara" un articol foarte interesant despre originea salatei boeuf. Am spicuit cateva idei dar va recomand cu caldura sa cititi articolul. Salata boeuf a fost inventata in anul 1860 de francezul Lucien Olivier , bucatarul celebrului restaurant moscovit Hermitage. Se spune ca secretul retetei a fost bine pastrat pana cand unul din ucenicii bucatarului a reusit sa vada ingredientele in lipsa acestuia. Salata are un usor aer frantuzit (dat de cuvantul boeuf/ vita in limba franceza) dar este cunoscuta si sub denumirea de salata ruseasca. Desi ingredientele originale au suferit modificari de-a lungul timpului, salata a devenit atat de populara incat a fost adoptata de gurmanzii din multe tari. In tara noastra minunata salata este aproape nelipsita de la momentele traditionale si face parte din mostenirea noastra gastronomica, ea nelipsind de pe mesele noastre de Craciun sau de Paste.

Inapoi la reteta

Comentarii (9)

la 26.04.2011, 07:18
ce-mi place cum ai ornat-o!!!!super, iar salata e una din preferatele mele
la 26.04.2011, 08:28
Foarte frumos
la 26.04.2011, 10:20
super ornata
la 26.04.2011, 10:30
ce frumos ai ornato
la 26.04.2011, 11:24
hi hi hi ce frumos iepurache
la 26.04.2011, 12:27
Va multumesc Rocsi, Sufletista, Jolygina, Motanlaoale si Pusikmea pentru aprecieri.
la 26.04.2011, 17:06
Ornata pe cinste ce as papa si eu
la 02.05.2011, 14:35
frumos ornament
la 07.05.2011, 15:47

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking