Ingrediente
- 1 piept de pui
- 200 g mazare fiarta
- 4 morcovi
- 2 radacini de pastarnac
- 4 castraveti mici in saramura
- 2 gogosari in otet
- 500 g cartofi
- 150 ml maioneza
- 2 lingurite mustar de hrean
- ½ lingurita sare
- ¼ lingurita piper proaspat macinat
- 50 g masline feliate
Mod de preparare
Pieptul de pui se fierbe si se toaca marunt cu cutitul. Se fierb cartofii, morcovii, pastarnacul si se lasa sa se raceasca. Se taie cubulete mici. Apoi se toaca marunt castravetii (se lasa sa se scurga in strecuratoare) si gogosarii. Intr-un vas se adauga toate ingredientele, se amesteca bine, se potriveste de sare si piper, apoi se adauga maioneza, se amesteca si se aseaza salata pe un platou. Se decoreaza dupa preferinta.
Maioneza se prepara dintr-un galbenus de ou fiert, zdrobit cu furculita si trecut prin strecuratoare. Se amesteca cu doua galbenusuri crude si putina sare. Incet se adauga ulei, amestecand continuu pana cand capata consistenta dorita ( aproximativ 200-250 ml ulei). Din cand in cand se adauga cateva picaturi de zeama de lamaie. La sfarsit maioneza trebuie sa aiba un gust usor acru si consistenta uniforma.
Pentru ingrediente am postat cateva poze mai vechi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata boeuf de Paste" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|