Salata boeuf

Postat de gabrielacuisine in Aperitive / Garnituri
28 Ian 2014 | 12913 vizualizari
Salata boeuf

Cred ca toata lumea stie sa faca salata boeuf si fiecare are o reteta a lui nu? Se numeste salata boeuf din limba franceza, unde boeuf inseamna carne de vaca. Pentru mine nu prea are importanta daca are carne sau nu, eu o fac si fara, pentru ca nu intotdeauna dispun de rasol…De data aceasta am facut-o cu carne de pui, stiu ca nu se mai numeste salata de boeuf acuma :-)) dar pentru mine tot aia e!

Ingrediente

  • 6 cartofi medii
  • 4 morcovi mari
  • 1 telina mica
  • 1 pastarnac
  • 1 cana mazare
  • 350 gr carne de pui (piept) sau rasol de vaca (cantarite fierte)
  • castraveti acri si gososari (aprox. un castronel)
  • maioneza din 4 oua (2 galbenusuri fierte si 2 crude) plus aprox. 1 l ulei si zeama de lamaie dupa gust
  • 1 lingurita mustar
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Curatam legumele si le punem la fiert: cartofii ii fierbem in coaja, separat de radacinoase, iar mazarea separat de restul.

Fierbem si pieptul de pui cu un praf de sare.

Cand s-au fiert, le lasam sa se raceasca si curatam cartofii de coaja.

Taiem legumele cubulete mici si muraturile la fel. Muraturile le vom stoarce de zeama foarte bine in maini, nu doar scurse, altfel isi vor lasa apa in maioneza si nu va fi placut deloc.

Eu am facut maioneza din 4 galbenusuri pentru ca am nimerit niste oua mici, dar ar fi suficient si 3 galbenusuri. Maioneza cred ca stie toata lumea sa faca da?

Tocam carnea marunt si o amestecam cu toate legumele, adaugam o lingurita de mustar si maioneza cat va place (cam 3 sferturi din cantitate, restul pastram pentru ornat).

Omogenizam bine cu o lingura si gustam de sare. Atentie insa, s-ar putea sa va inselati din punct de vedere al sarii, muraturile sunt si ele sarate si acre dar pana nu isi iau gustul cu legumele nu o sa va dati prea bine seama cata sare sa puneti, totusi, un praf de sare nu strica! Puteti pune si piper macinat fin, cca 1/2 lingurita. Nu va iesi picanta, garantez !

Dupa ce am amestecat bine si am potrivit-o de sare, piper si acreala (muraturi pune fiecare cat ii place, eu am pus un castronel), o asezam pe un platou si o ornam cu restul de maioneza. In poze sunt cateva idei de ornat, eu nu arunc nici albusurile si le folosesc ori rase ori fac soricei din ele. Se poate orna doar cu masline, sau cu gogosari si morcovi, las la latitudinea d-voastra sa creati o opera de arta :-), eu am creat-o pe a mea.

Se tine la rece si se serveste oricand cu placere si cu voie buna!

Sa aveti pofta, eu maine mai fac o portie ca parca mi s-a facut si mie

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata boeuf" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Retete similare

Salata a la boeuf, cu porumb, fara maioneza

Postat de mihaelar63

Salata a la boeuf, cu porumb, fara maioneza

Carnea si legumele se curata si se pun la fiert intregi ,din timp. Ceapa se scoate din zeama si se arunca . Lasati sa se raceasca bine legumele si carnea Zeama a fost...

Citeste continuarea

Salata de vita cu porumb, fara maioneza

Postat de mihaelar63

Salata de vita cu porumb, fara maioneza

Carnea fiarta si cartofii se taie cuburi . Gogosarii se maruntesc,se taie patratele. Mazarea  dezghetata se pune intr-un bol cu 50 ml apa la cuptorul cu microunde timp de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.01.2014, 01:59
Este salata preferata a sotului meu.Imi place cum ai ornato.
la 28.01.2014, 06:35
Buna tare
la 28.01.2014, 06:44
Ce strugure super!
la 28.01.2014, 06:54
frumos decorata
la 28.01.2014, 08:16

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking