Ingrediente
- un dovlecel
- 500 g gulas ( cuburi) de porc
- o jumtate de ceapa
- 2 rosii
- sare, piper dupa gust
- 2 linguri ulei
- cateva picaturi zeama de lamaie
- 2 graunti usturoi
- cateva frunze de patrunjel
Mod de preparare
Dovlecelul de spala, curata si se taie rondele. Acestea se pun intr-un bol peste care punem sare, piper si ulei. Le amestecam bine. Carnea se da cu sare, piper, ulei.
Tigaia grill se pune pe foc, o lasam la incins. Cand este gata punem rondele de dovlecei si ceapa. Le lasam max. cate un min pe fiecare parte, le scoatem pe o farfurie . Punem doua rosii la copt, le lasam pret de 2-3 minte, timp in care le tot rotim. Urmeaza carnea. O lasam pe grill cu capac pus pret de 10 minute. Cand este se pune intr-un bol.
Intr-un bol punem dovlecelul, ceapa coapta, carnea. Stropim cu cateva picaturi de zeama de lamaie. Potrivim de sare ( daca este nevoie). Din rosiile coapte pregatim un sos cu putin usturoi si patrunjel. Din acesta punem peste salata 2-3 lingurite.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata calda cu dovlecei copti si carne de porc" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|