Ingrediente
- 500 gr varza de bruxelles
- 100 gr bacon
- 50 gr unt
- 30 ml apa
- rozmarin uscat
- sare
- piper
- pudra de gimbir
Mod de preparare
Varza se curata de primele frunzulite si se taie cotorul. Se taie fiecare varza in 4.
Baconul il feliem, sa nu fie foarte mic taiat dar nici mare. Grosimea unei felii sa fie cam de 1 cm latime. Noi am avut fasii de bacon.
Intr-o tigaie punem untul si baconul la calit. Adaugam varza de bruxelles taiate in sferturi, amestecam putin, adaugam apa si acoperim tigaie cu un capac. Lasam sa fiarba maxim 10 minute. Asezonam cu sare si piper, eu am pus si un varf de cutit de pudra de ghimbir. Adaugam rozmarinul si amestecam. Mai lasam 1-2 minute tigaia pe foc, descoperita, si servim cald.
Merge perfect cu un sos de iaurt cu usturoi .
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata calda cu varza de Bruxelles" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|