Salata calda de cartofi, piept de pui si telemea

Postat de RODIMUR in Salate
15 Mar 2021 | 2812 vizualizari
Salata calda de cartofi, piept de pui si telemea

Pentru că îmi rămăseseră niște ”capete” de la pieptul de pui din care am făcut șnițele, pentru masa deâ, m-am hotărât să fac mai târziu și o salată caldă, pentru cină. A ieșit o bunătate de salată, consistentă și ușoară (totuși) preparată într-o perioadă acceptabilă de timp.

Ingrediente

  • 4 cartofi roz
  • 150-200 grame de piept de pui
  • 3-4 linguri de ulei de măsline
  • 100 grame de telemea
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • oregano
  • busuioc uscat
  • Pentru servit:
  • felii de gogoșar murat în oțet
  • rondele de castraveți murați

Mod de preparare

Cartofii se spală și se pun la fiert în coajă.

Se taie pieptul de pui sub formă de cubulețe și se prăjește în ulei de măsline, mai întâi acoperit, ca să se părtrundă și apoi se ia capacul de pe tigaie și se rumenesc frumos cubulețele din piept de pui, la foc mic.

Telemeaua se dă pe răzătoarea mare și se lasă în așteptare.

Se feliază gogoșarul murat în oțet, iar castravetele murat se taie sub formă de rondele.

Când cartofii au fiert, se curăță de coji și se taie sub formă de cubulețe, care se pun în bolul de servire. Se adaugă telemeaua răzuită și apoi pieptul de pui rumenit, cu tot cu uleiul în care s-a prăjit. Se condimentează, după gust cu: sare, piper, boia dulce, oregano și busuioc uscat.

La urmă, se decorează salata cu felii de gogoșar murat în oțet și cu rondele de castraveți murați. Se servește imediat, cât mai este caldă. Dacă s-a răcit, poate fi încălzită, timp de 1 minut, în cuptorul cu microunde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata calda de cartofi, piept de pui si telemea" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Conopidă în vas Zepter

Postat de panacris

Conopidă în vas Zepter

 Conopida sau "varză de Cipru", cum a fost denumită la început provine, după cum ne sugerează și porecla, din Ciprul antic și există încă de acum 2.500 de...

Citeste continuarea

Salată de pui cu ciuperci

Postat de panacris

Salată de pui cu ciuperci

Pieptul de pui se pune la fiert în apă rece asezonat cu puțin delikat, sau sare și piper ;)  Ciupercile curățate se pun la fiert, de asemenea în apă asezonată cu sare și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.03.2021, 12:36
Yammi. suna bine!
la 15.03.2021, 12:38
Mulțumesc frumos, Diana!
la 15.03.2021, 13:07
Gustoasa!
la 15.03.2021, 16:03
Ce bine arata !!!!!
la 15.03.2021, 17:25
buna!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking