Ingrediente
- 4 cartofi roz
- 150-200 grame de piept de pui
- 3-4 linguri de ulei de măsline
- 100 grame de telemea
- sare
- piper
- boia de ardei dulce
- oregano
- busuioc uscat
- Pentru servit:
- felii de gogoșar murat în oțet
- rondele de castraveți murați
Mod de preparare
Cartofii se spală și se pun la fiert în coajă.
Se taie pieptul de pui sub formă de cubulețe și se prăjește în ulei de măsline, mai întâi acoperit, ca să se părtrundă și apoi se ia capacul de pe tigaie și se rumenesc frumos cubulețele din piept de pui, la foc mic.
Telemeaua se dă pe răzătoarea mare și se lasă în așteptare.
Se feliază gogoșarul murat în oțet, iar castravetele murat se taie sub formă de rondele.
Când cartofii au fiert, se curăță de coji și se taie sub formă de cubulețe, care se pun în bolul de servire. Se adaugă telemeaua răzuită și apoi pieptul de pui rumenit, cu tot cu uleiul în care s-a prăjit. Se condimentează, după gust cu: sare, piper, boia dulce, oregano și busuioc uscat.
La urmă, se decorează salata cu felii de gogoșar murat în oțet și cu rondele de castraveți murați. Se servește imediat, cât mai este caldă. Dacă s-a răcit, poate fi încălzită, timp de 1 minut, în cuptorul cu microunde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata calda de cartofi, piept de pui si telemea" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|