Salata calda de cuscus marocan servita pe pat de legume

Postat de RuxyRux in Salate
25 Noi 2010 | 10225 vizualizari

O mancare ce ne introduce prin aromele puternic condimentate in bucataria orientala...

Inapoi la reteta

Comentarii (30)

la 26.12.2010, 22:56
La scoala, am invatat, acum 50 de ani ca semnele de exclamare indica o mirare...
oare asa de multe schimbari au fost facute intre timp in gramatica limbii romane?
Draga mea, din tot sufletul si cu tot dragul iti doresc : SARBATORI FERICITE !
la 26.12.2010, 22:59
Sarbatori cu bucurie si tie Samira...si sa stii ca si eu iubesc Marocul
la 27.12.2010, 23:46
Oricand cu mare placere esti binevenita la mine!
la 27.12.2010, 23:49
Dar sa stii ca vei fi obligata sa inventi sa pregatesti couscous-ul, si nu cel din Fez, EL Jadida sau Essaouira ci adevaratul couscous berber ( dupa mine e cel mai gustos ) !
la 28.12.2010, 00:09
Samira draga ,nu te supara dar fetele traiesc in Europa nu au cum sa faca diferenta dintre nush cite feluri de cus cus pt europeni e cuscus si atit
la 28.12.2010, 00:30
Regret.. nu e vorba de Europa, Africa sau Asia... este vorba despre retete care sunt atribuite unei anumite bucatarii si anume celei care este clasata de specialisti ca fiind a treia bucatarie din lume dupa cea chinezeasca si frantuzeasca .....
As fi felicitat bucatarasul daca ar fi numit-o "salata de couscous à la..."
Sa nu fie cu suparare dar eu am considerat ca atata timp cat traieste omul tot invata ...si de aceea mi-am permis sa fac comentariile respective...
P.S. esti un fassi sau un bidaoui ? Eu desi sunt de pe meleaguri ardelene azi ma consider o bidaoui !
la 28.12.2010, 10:04
Samira eu sint romanica de Neamt sotul este arab ,beduin,palestinian( ultimul inchide usa) insa am imprumutat si inca voi imprumuta tot ce-mi place din lumea araba din cultura din traditii din obiceiuri din bucataria vestita si apreciata in intreaga lume.apropo numele meu este Mona Lisa ,Aziz este numele fiului meu ,cu bine Samira si Sarbatori fericite!
la 28.12.2010, 10:29
Draga mea Mona Liza, mamica lui Aziz, ma bucur ca am reusit sa ne cunoastem pe " bucataras "; eu iti respect ideile, te apreciez ca esti deschisa si apreciezi cultura culinara a diferitelor popoare, dar, cu tot respectul am sa-ti fac o remarca: daca un fel de mancare il atribui unui popor si in realitate nu ii apartine lui, atunci e un sacrilegiu !
P.S.prenumele Aziz este foarte mult folosit in tarile Magrebului, iar tu vorbind de bucataria marocana am crezut ca ai legaturi cu Marocul de aceea te-am intrebat in ce zona te plasezi (daca esti bidaoui sau fassi) . Bidaoui se numesc cei ce traiiesc la Casablanca, fassi cei de la Fez. Eu traiesc in Casablanca de peste 25 de ani si poate de aceea mi-am permis sa intervin cu comentarii la bucataria marocana!
O zi buna plina de lumina si iubire neconditionata!
la 28.12.2010, 10:59
draga Samira traiesti cu adevarat intr-un loc superb pe care i-mi doresc sa-l vizitez intr-o zi ,am vz un film o data in care se vb de exact ce spui tu cei din Casablnca bidaoui iar cei din Fez -fassi ,stiu ca AZIZ nu este un nume beduin aici arabii din nord sint falahini iar sudul si anume zona Negev beduini .falahini locuind cu precadere in zonele ocupate.acolo obiceiurile si traditiile arabe fiind la ele acasa.beduinii zic eu sint mai ,,sararaci,,din punctul asta de vedere al obiceiurilor si asta datorita ocupatiei israeliene dar cred ca deja stii lucrurile astea.si apoi am divagat de la ,,subect,,dar daca de ex ruxy a noastra ar avea reteta de la cineva care i-ar fi furnizat-o ca fiind originala din Maroc... nu trebuie sa te superi stim amindoua ca exista doar citeva retete atribuite anumitor zone astea fiind originalele insa de acolo s-a pornit cu sute de alte retete si de multe ori fiecare tinde sa spuna ca a lui e cea originala .vai m-am molipsit de la barbatul meu bolnav de avocatura
la 28.12.2010, 11:09
Dragele mele...ma bucur ca reteta mea...asa cum se vrea a fi marocana sau nu...v-a adus impreuna aici de pe meleaguri aflate la multi km distanta...asa cum bine ai intuit Aziz...reteta nu-mi apartine mie ci unor prieteni marocani din Fez care au trait in Romania mai bine de 20 de ani( oameni mai in varsta) astfel ca nu aveam cum sa o intitulez a la Ruxy....si tot in acelasi mod am gasit-o si aici pas cu pas...http://www.videojug.com/film/how-to-make-couscous-salad....sunt asa de multe retete pe lumea asta mare...daca ai sa intrebi zece ardeleni cum pregatesc toba sau caltabosul...fiecare iti va raspunde asa cum stie sau asa cum a invatat de la parinti, bunici...etc....asta nu inseamna ca nu e pregatita ardeleneste...umila mea parere desigur....si fara sa necajesc pe nimeni as vrea sa mai adaug ca indiferent de felul in care ne-a impartit istoria, religia...etc...pentru mine cel mai mult pe lume primeaza felul in care ne-a lasat bunul Dumnezeu pe lume...adica Oameni...cu mult respect va urez La Multi Ani tuturor!
la 28.12.2010, 11:13
Ooooffff ce-mi displac disputele astea pana la urma fiecare isi expune reteta asa cum se pricepe poti sa faci o remarca dar nu e nevoie sa insisti,sa argumentezi....dar fiecare face cum considera.Mie imi place sa fie armonie dar poate io's prea sensibiloasa Pup Mona
la 28.12.2010, 11:18
la 28.12.2010, 11:21
Dia, Aziz
la 29.12.2010, 00:55
"La Terre n'appartient pas à l'Homme.
C'est l'Homme qui appartient à la Terre."


http://www.alterafrica.com/couscous.htm

http://fr.wikipedia.org/wiki/Couscous
la 08.05.2011, 16:16

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking